Veekeskus ja valimised

, Viljandi vallavolikogu esimees, aktsiaseltsi Viljandi Veekeskus nõukogu liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hellar Mutle
Hellar Mutle Foto: Elmo Riig

KUI ME KOOS Viljandi abivallavanema Sulev Kannimäega aktsiaseltsi Viljandi Veekeskus valla poolt määratud nõukogu liikmetena esmaspäeva lõuna ajal Viljandi raekoja uksest sisse astusime, et võtta osa koosolekust, kus ainsa päevakorrapunktina oli arutusel veekeskuse asukoha kinnitamise otsus, paistis, et asjad võivadki lõpuks jõuda loogilise lahenduseni. 

Tundus, et see on vaid vormistamise küsimus. Mõni maavahetuse osaliste kokkulepe on küll veel kirjalikult vormistamata, aga loodud on kõik eeldused, et saaksime naasta protsessi lähtekohta ja ehitada veekeskuse valmis esialgu planeeritud paigas Kaalu tänaval.

Tuletan meelde ettevõtmise alguses olnud kokkulepet, et linn võimaldab just sinna krundi, millele hakatakse hoonestusõigusega veekeskust rajama. Seda segadust, hämamist ja asjade ümbermängimist, mis siis linna asjaajamises järgnes, on aga lausa piinlik meenutada.

NÜÜD, MIL JUSTKUI oleks võimalik heade partneritega samast kohast ja ausatel alustel jätkata, toob linn lagedale üha uusi lahenduskäike. Argumendina käiakse välja parkimismured, linnasüdame vääristamine ning vaade veekeskuse aknast tulevasele vabaduse monumendile. Kõike selleks, et veenda valda SEB hoone mahalõhkumise vajaduses ja veekeskus just sellesse paika rajada.

Palun vabandust ka Viljandi linnapealt Ando Kivibergilt, kes mõni aeg tagasi «valimisnuiaga» minu poole sihtis ja justkui mööda virutas. Olen siiski sunnitud kandideerima, seega sain täiega ja asja eest.

Välja pakuti isegi variant, et linn arutab lisaraha eraldamist, kompenseerimaks osa sellega kaasnevaid kulutusi. See mõttekäik on täiesti uskumatu, kui arvestada linna rahalist seisu ja tema ees seisvaid ülesandeid järgmisel valitsemisperioodil.

Võin julgelt väita, et lisakulutused seoses veekeskuse Kaalu tänava asemel Vaksali tänavale kavandamisega ulatuvad ligemale 400 000 euroni. Seisan selle eest, et Viljandi vald ei osaleks oma rahaga niisuguses raiskamises. Meil jagub kohti, kuhu raha paigutada.

Sundseisu, mis takistab naasmast esialgse lähtekoha juurde, enam olla ei tohiks. Olen SEB hoone lammutamise vastu, sest sellele on võimalik leida kasutust või see realiseerida nii, et Viljandi Veekeskuse aktsiaseltsi finantsvõimekus ei saaks kahjustatud.

Sellega seoses palun vabandust kõigilt, kellele ma lubasin, et ei kandideeri eelseisvatel valimistel Viljandi vallavolikokku. Minu moraalne kohus on seista nii valla huvide kui ka selle eest, et veekeskus saaks siiski ehitatud. Olen olnud algusest peale selle protsessi osaline ning leian, et oleks vastutustundetu nüüd lihtsalt alt ära hüpata ja mured teiste kanda jätta.

Ebamäärasus linna seisukohtades muudab kogu ettevõtmise valla poolt vaadatuna äärmiselt kahtlaseks. Usun, et mõlema koostööpartneri volikogus ja valitsuses on valimiste järel koostöötahet veekeskuse valmisehitamiseks ning ka vastutustunnet rahva neile usaldatud rahaga otstarbekalt ja arukalt ümber käia.

Palun vabandust ka Viljandi linnapealt Ando Kivibergilt, kes mõni aeg tagasi «valimisnuiaga» minu poole sihtis ja justkui mööda virutas. Olen siiski sunnitud kandideerima, seega sain täiega ja asja eest. Pihtasaamine on valus, aga õige asja eest väljas olles tuleb see ära kannatada ja edasi minna.

Veekeskus valmis, nui neljaks!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles