Noorte hääl pani linnavalitsuses rattad liikuma

Mait Allas
, Viljandi noortevolikogu spiiker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mait Allas
Mait Allas Foto: Erakogu

(Arvamuslugu on ajendatud 30. augusti Sakalas ilmunud artiklist «Kaotaja võitis võitjat».)

EELMISE AASTA novembri lõpus selgus Viljandi kaasava eelarve võitja. Selleks oli Uueveski jalgtee korrastamise idee. Kesklinna kooli staadionile kunstmuru katte paigaldamise mõte jäi napilt teisele kohale. Noored, kes olid lootnud, et järveäärsele suure koormusega staadionile lisaks kerkib veel üks korraliku kattega jalgpalliväljak, tundsid suurt meelehärmi.

Kaotusest hoolimata on aga kunstmuru maas. Samas jalgtee koha pealt on kõik veel lahtine. Kuidas asjad nii läksid ja kelle «taskus kobamas käidi»?

Pärast tulemuste teatavaks tegemist tõstatasin koolistaadionide kehva ja kohati ohtliku olukorra küsimuse Viljandi noortevolikogus. Oma seisukohale sain kinnitust linna arengukavast aastateks 2013–2020. Sellesse nimelt on koolistaadionide renoveerimine sisse kirjutatud.

Volikogu toetas meie ettepanekut ühel häälel. See tõi kõigile meile, kes me olime istungit kuulama tulnud, naeratuse näole. See oli võit.

Noored leidsid, et teema on tähtis ja oma seisukoht tuleb edastada linnavõimudele. Tegime konkreetse ettepaneku eelmise aasta 28. detsembril. Palusime Kesklinna kooli staadioni renoveerimise kirjutada 2017. aasta eelarvesse, sest selle tarvis oli juba ka projekt koostatud. Toonitasin volikogu istungil, et Kesklinna kooli staadion peab olema esimene ja võimalust mööda tuleb korda teha teised.

Volikogu toetas meie ettepanekut ühel häälel. See tõi kõigile meile, kes me olime istungit kuulama tulnud, naeratuse näole. See oli võit. Võit parema koolikeskkonna suunas.

KUI MADIS AGUR väljendas läinudkolmapäevases Sakalas oma siirast pettumust linnajuhtide üle, siis mina olen südamest õnnelik, et meie linna juhtimise juures on sporti ja noori toetavad inimesed. Loodan, et oktoobris asetleidvate valimiste võitjad võtavad noorte häält samamoodi kuulda nagu praegused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles