Parkimiskohti nõudvate ettevõtmiste koondamine kesklinna tekitab kaose

Urmas Suik
, URMAS SUIK, linnakodanik, üks sotsiaaldemokraatide esindajaid Viljandi linnavolikogu eelarve- ja arengukomisjonis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Suik
Urmas Suik Foto: Erakogu

VILJANDI LINNAVOLIKOGU eelarve- ja arengukomisjoni koosolekutel on hea tava mõtiskleda lõpuks ka selle üle, millised teemad võiksid edaspidi aktuaalsed olla. Ühel mõne aasta tagusel istungil küsisin, kas oleks mõistlik koosolekule kutsuda mõni liikluskomisjoni liige. Ei mäleta päris täpselt, kas selline arutelu aset leidis, aga seda mäletan, et tollane majandusosakonna juhataja ütles: mingit linnaliikluse korraldamise suurt plaani ei ole.

Ilmselt võib konstateerida, et linnas toimetava liikluskomisjoni tegemistest me just palju ei tea.

TEADA ON, et turuplatsi kõrvale peaks tulema uus haigla. Üks statistikahuviline patsient on ära lugenud, et praeguse haigla parklas liigub ööpäeva jooksul üle 600 auto. Suure tõenäosusega vastab see tõele. 29. augusti hommikul lugesin ära: neid seisis seal 189. Aga kell oli ka alles 9. Hea oleks teada, kuhu need autod haigla uue asukoha korral pargitaks. Turu parklast neile ei piisaks.

Linnapeal on kinnisidee kontsentreerida kogu avalikkusele mõeldud tegevus Vabaduse platsi piirkonda. Maavalitsuse ees olev parkla peab ausambale ruumi tegema ja oluliselt vähenema. 

Halvemat kohta veekeskuse rajamiseks on raske välja mõelda. Arusaamatu on, miks peab veesporti harrastama linna keskväljaku veeres, samal aja kui jalgpalli mängitakse järve ääres.

Maavalitsus küll kaob, aga kuulda on, et seda hakkavad asendama ministeeriumide allasutuste struktuuriüksused. Me ju ei tea, kui paljud ja kes seal tulevikus oma tooli sisse seavad ning kes seal audientsil käima hakkavad. Tõenäoliselt ei hakka nad seal käima jalgsi ja – arvestades linnaisade senist suhtumist rattaliiklusesse – jalgrattaga. Ka omavalitsusliit ja võimalik transpordi koordineerimise organisatsioon saab ülesandeid ning seoses sellega ametnikke juurde.

Linnavõimu plaanide kohaselt lammutatava pangamaja asemele peaks meie linnajuhtide idee järgi kerkima veekeskus. Kui tõenäoline on, et sinna tullakse linnast või veel enam maalt jalgsi?

Halvemat kohta veekeskuse rajamiseks on raske välja mõelda. Arusaamatu on, miks peab veesporti harrastama linna keskväljaku veeres, samal aja kui jalgpalli mängitakse järve ääres.

Ja veel: väidetakse, et pangahoone ost oli sundtehing mingi ametniku allkirja puudumise tõttu õigel ajal. Ehk saaks teada, kelle allkiri siis puudu jäi? Tegemist tundub olevat maksumaksjale sihiliku kahju tekitamisega.

Seniajani on linnaisadele parkimisküsimuse lahendamisel tubli abimees olnud Viljandi tarbijate ühistu territoorium kaubamaja taga. Kui kauaks see nii jääb, teavad ilmselt kõige paremini issand jumal ja eespool nimetatud organisatsiooni juhid.

Ehk oleks aeg mõelda parkimismajale? Kindlasti ei peaks seda ehitama linnavõim, aga suunav tegevus selles valdkonnas võiks küll olla üks meie linnaisade prioriteete.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles