Paalalinna noored noppisid üldvõidu

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Superfinaalis üldvõidu napsanud Paalalinna kooli võistkonna juhendaja Hille Alver on rahul, sest gümnaasiumiklassidest kokku pandud võistkond töötas väga hästi. «Abituriendid oskasid nooremaid meeskonnana toimima panna,» kiitis ta.
Superfinaalis üldvõidu napsanud Paalalinna kooli võistkonna juhendaja Hille Alver on rahul, sest gümnaasiumiklassidest kokku pandud võistkond töötas väga hästi. «Abituriendid oskasid nooremaid meeskonnana toimima panna,» kiitis ta. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Mälumängu «Meediamull» üldvõidu tõi Järva-, Pärnu- ja Viljandimaa gümnasistide jõuproovilt koju Paalalinna gümnaasium.

Juhendaja Hille Alver tõdes, et maakonnas on Paalalinna õpilased mitu korda võitnud ning superfinaalis olnud aastaid teisel kohal.

«Õpilased on kõikides voorudes tublid olnud ja mul on nende üle hea meel,» ütles õpetaja. «Oleme omakeskis rääkinud, et elus tuleb ikka kaotusekibedust maitsta, kuid peab oskama väärikalt kaotada ja sellest õppida. Ei tohi unustada, et kõike, mida sa teed, tuleb nautida ja sellest rõõmu tunda!»

Paalalinna gümnaasiumi võidukasse meeskonda kuulusid Henri Fatkin (XI-b), Cätlin Puhkan (XI-a), Krista Koval (X-b), Marta Pajo (X-a), Juhan-Mart Salumäe (XII-b) ja Triinu Kask (XII-c). Abiturientidele oli see kolmas aasta «Meediamullil» võistelda. Kümnendikud ja üheteistkümnendikud kinnitasid, et soovivad kindlasti ka järgmisel aastal mälumängus osaleda.

Võistkond meenutas lõbusalt seda, kuidas Juhan-Mart Salumäel oli pildivoorus uskumatult hea vaist. Noormees tundis kaetud fotodel kujutatud poliitikud ära juba siis, kui näha oli üksnes tükike kaela.

Žürii karm kriitika koduste töödena valminud teleuudiste pihta muutis noored kohati aga nõutuks.

«Meediamulliks» valmistudes olid õpilased hoolikalt lugenud «Sakalat» ja «Postimeest». Nad kinnitasid, et ka pärast mälumängu uurivad nad lehti rohkem kui tavaliselt, sest see harjumus jääb külge. «Mitte et ma eriline uudistehai oleks, aga nende teemadega, mida olen mängu ajal lugenud, hoian end kursis ka pärast,» sõnas Juhan-Mart Salumäe.

««Meediamullile» mineku eeldus ongi see, et sa hoiad teatud teemadel silma peal. Päris nii küll võistlema ei lähe, et pole ajalehte kordagi kätte võtnud,» lisas Triinu Kask.

Hille Alver tõdes, et emakeeleõpetajana näeb ta «Meediamulli» suurt kasu silmaringi avardamises, sest paberlehte loetakse paraku väga vähe. ««Meediamull» on vahva ja kasulik mäng ning ma arvan, et see peaks jätkuma,» nentis Alver. «Aga ei kujuta ette, missugune oleks selle vorm, kui tuleb ühisgümnaasium — kes siis kellega võistleb?»

TULEMUSED

Viljandi koolid esinesid «Meediamulli» superfinaalis hästi.
1. Viljandi Paalalinna gümnaasium — 47 punkti
2. Viljandi maagümnaasium — 42 punkti
3. Pärnu Ülejõe gümnaasium — 38 punkti
4. Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasium — 36 punkti
5. Paide gümnaasium — 35 punkti
6. Pärnu Koidula gümnaasium — 31 punkti
7.-8. Jakobsoni gümnaasium — 30 punkti
7.-8. Türi gümnaasium — 30 punkti
9. Paide ühisgümnaasium — 28 punkti
Allikas: korraldajad

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles