Josten Vaidem võidutses Toila porisel rajal

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Josten Vaidem
Josten Vaidem Foto: Elmo Riig / Sakala

Ratturite nädala eest alanud võistlushooaeg saab järje täna Kuressaares Eesti kriteeriumisõidu meistrivõistluste avaetapiga. Osa kollastes klubisärkides viljandlasi on rajal hommegi, kui Saaremaal sõidetakse Audi grand prix.

Nädala eest Toilas sõidetud maastikukrossi «Team Rattapood Cup» avatepil startis 17 Viljandi klubi sõitjat. Eesti jalgratturite liidu teise kategooria sarjas võtavad mõõtu eri vanuseklassid viieaastastest eliidi esindajateni.

Viljandi klubi treeneri Marek Johansoni selgitust mööda oli võistlusrada Toila Oru pargis raske profiiliga ning veelgi keerulisemaks muutsid sõitmise osaliselt sulamata lumi ja liigniiskusest tingitud pori.

«Oma tõusude ja tehniliste laskumiste tõttu sarnaneb Toila trass Viljandi lossimägede raske rajaga,» võrdles treener.

Keerulistes oludes peetud võistlusel oli viljandlastest edukaim juunioride sekka kuuluv Josten Vaidem, kes suutis poolteist tundi väldanud rassimise võita. Treeneri sõnul tuli võit raskelt, sest juba avaringil purunes noormehe rattal rehv.

«Õnneks juhtus see treeneri silme all ja varujooks oli kohe võtta,» selgitas Marek Johanson. «Kiirremondi järel suutis Josten Vaidem uuesti liidriks tõusta ja esimesena lõpetada.»

Klassis M-16 oli Viljandi klubi parim Greg Hallop, kes lõpetas kolmanda kohaga, klassis M-14 oli Kristjan Johanson teine, klassis M-12 finišeerus Joosep Sankman viiendana ja M-10 sõidus sai Martin Holtsmann kolmanda koha. N-10 arvestuses pikalt medalikonkurentsis sõitnud Ilona Tasane lõpetas neljandana.

Täna Saaremaal algav Eesti jalgartturite maanteesõiduhooaeg jõuab kahe nädala pärast Viljandisse. 8. mail sõidetakse siin Eesti kriteeriumisõidu meistrivõistluste kolmas etapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles