Kettagolfipargi avavõistluse osalejate arv küündis maksimumini

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna lõunal avati ametlikult Saarepeedile ehitatud kettagolfipark. Avamisvõistlusest võttis osa 90 huvilist, mis on ühtlasi selle 18-rajalise pargi maksimaalne mahutavus.

Kettagolfiklubi Viljandi Ketas eestvedaja Martti Ojamaa märkis, et kohale tuli oodatust rohkem osalejaid. Ta selgitas, et igalt rajalt saab võistlust alustada viis mängijat ja seega on Saarepeedi pargi maksimaalne osalejate arv võistlusel 90.

«Hea tava on see, et võistlusele tuleb nii palju inimesi, et ühelt rajalt alustab neli mängijat, aga kuna täna oli nii palju soovijaid, siis saatsime ühele rajal võistlema viis ehk maksimumi,» ütles Ojamaa. Siiani on Viljandi kettagolfi võistluste rekordosalejate arv jäänud 120 piiri juurde.

Ojamaa sõnul läksid võistlusrajale enamjaolt need, kes olid varem kettagolfi mänginud. «Ma arvan, et ligikaudu seitsekümmend neist on harrastajad. Neid, kes üldse mänginud ei ole, on täna siin vähe.»

Suurepärane park algajatele

Saarepeedi rada sobib Ojamaa sõnul hästi just algajatele, sest rajad on lühemad ja lihtsamad. «Eesmärk ongi olnud tuua uusi inimesi tervislikult liikuma ja meeldivalt aega veetma. See on väga lihtne spordiala,» märkis korraldaja.

Inimesele, kes ei ole veel kettagolfi mängimist proovinud, kuid sooviks seda teha, soovitas Ojamaa kutsuda endaga kaasa keegi kogenum, kes oskab hästi juhendada. «Kui sellel rajal on normaalne teha 56 viset, siis algaja võib arvestada, et teeb kuskil 80–90. Oleneb muidugi algajast ja mis sporditaustaga ta on.»

Keskmiselt kulub raja läbimiseks kaks kuni kolm tundi. «Ma tahaks loota, et nad täna jõuavad kolme tunniga mängitud, aga kuna siin on palju algajaid, siis võib ka kauem aega minna,» ütles Ojamaa.

Kogenumaid mängijaid vihmane ilm Ojamaa sõnul heidutada ei tohiks, kuid mõni algaja võib küll vihma tõttu raja pooleli jätta. «Suurim viga, mida algaja teha võib, on see, et ta ei võta piisavalt rätikuid kaasa, millega kettaid kuivatada, sest muidu hakkavad need käest libisema.»

Ehkki Saarepeedi kettagolfipargi avamine oli täna, on kettakorvid üleval olnud juba paar kuud. «Eks me järgemööda siin tegime. Kõik on vabatahtliku töö alusel tehtud. Nii, kuidas klubliikmetel aega on olnud,» rääkis Ojamaa.

Huvilised leidsid aga tee Saarepeedi kettagolfiparki juba enne avamist. «Pärast tööd on autopark ikka täis olnud,» märkis Ojamaa.

Rekord on nelikümmend viset

Saarepeedi kettagolfipargi rekord kuulub professionaal Kristo Mikkorile, kes läbis raja miinus kuueteistkümne viskega ehk sooritas 18-raja läbimiseks vaid nelikümmend viset.

Ka Mikkor nentis, et rada on mõeldud pigem algajale. «Viljandi pargiga võrreldes on lühemad rajad, aga siin on nii avatud kui koridorradasid. Algajal soovitaksin kindlasti siit alustada,» rääkis noormees.

Viljandi vallavanem Ene Saar märkis, et avamisele oli kohale tulnud palju huvilisi ja just nii palju kui oodati. Saar võttis ka ise kettad kätte ja võistlusest osa.

«Ma olen ikka varem ka oma lõbuks mänginud. Teen kindlasti raja läbi. Minu meelest on see lahe, saab kõndida,» hõiskas vallavanem. «Ma ei ole selline tüüp, et lihtsalt lähen ja kõnnin. Mulle meeldib, kui on ikka kindel eesmärk ees. See poolteistkilomeetrine park on paras jalaergutus.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles