Linnapea sõidab Valmierasse bussiliini avama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul kell 10 asusid bussiga Valmiera poole teele linnapea Ando Kiviberg, avalike suhete spetsialist Kai Oja ja Hansa Liinide Viljandi regiooni juhataja Madis Lepp, et värske rahvusvaheline bussiliin sümboolselt avada.

Ehkki Hansa Liinid sõidutavad huvilisi Valmierasse juba juulikuu lõpust, ei ole liini avamispidu veel peetud. Täna võtab Viljandi delegatsiooni Lätis vastu Valmiera linnapea ning üheskoos tähistatakse bussiliini avamist.

«On tore, et linnadevaheline sõprus on tugevdatud rahvusvahelise bussiliiniga. Viljandist rohkem rahvusvahelisi bussiliine läbi ei käi. See on väga kõva sõna,» oli Kiviberg uue bussiliini üle uhke.

«Jah, vaatamata sellele, et Valmiera on lähedal, on liin ikkagi rahvusvaheline,» lisas Madis Lepp.

Linnapea märkis, et tema bussi ja rongiga liiklemist ei pelga ning kasutab ühistransporti üsna tihti. «See, et nüüd ka Valmierasse saab sõita, meeldib mulle väga.»

Valmiera bussiliin ei ole aga Madis Lepa ja Ando Kivibergi koostöös esimene avatud bussiliin. Möödunud aasta kevadel pandi üheskoos käima ka bussiliin, mis viib Viljandist pealinna õhtul kell 19.

«See õhtuse liini idee tuli peamiselt sellest, et ka tööinimesed saaksid pärast tööpäeva pealinna tagasi sõita. Varem sellist hilisemat liini ei olnud,» märkis Kiviberg.

Teekond Viljandist Valmierasse hõlmab 111 kilomeetrit. Kell 10 Viljandist startiv buss jõuab plaanipäraselt sihtkohta kell 11.35. Tagasi hakkab buss tulema kell 15.15 ja naaseb Viljandisse kell 16.50.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles