Lihavõtted tulevad linnuvaatlusega

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valge-toonekured
Valge-toonekured Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Lihavõttepühade nädalavahetusel, 23. ja 24. aprillil kutsub Eesti ornitoloogiaühing kõiki inimesi linde vaatlema.

Selle ürituse eesmärk ei ole teaduslik, vaid soov meelitada ühel nädalavahetusel linde vaatlema võimalikult suur hulk inimesi. Ettevõtmises osaleda on imelihtne: tuleb vaid nende kahe päeva jooksul kohatud linnuliigid kirja panna ning püüda ligikaudselt hinnata ka nende arvu.

Kaasalöömine ei eelda suurepärast määramisoskust — piisab kõige tavalisemate suleliste tundmisest. Linde võib kirja panna nii koduaias igapäevaste toimetuste kõrvalt kui suuremal alal ringi sõites. Kindlasti peaks loodusesõber edastama tulemused üksnes nende linnuliikide kohta, kelle määramises ta oli kindel.

Kõigil linnuhuvilistel on võimalik osaleda ka ornitoloogiaühingu ja kohalike linnuklubide korraldatud retkedel.

Viljandimaal on linnuretk laupäeval Karksi vallas Tuhalaanes. Kogunetakse kell 9 kirikumäel, jalutuskäik kestab umbes poolteist tundi. Võimaluse korral kaasa võtta binokkel. Retke juhib ornitoloogiaühingu liige Riho Kinks.

Täpsem info vaatluse kohta ja andmete edastamiseks vajalik vorm on EOÜ kodulehel www.eoy.ee.


Esmased kokkuvõtted linnuvaatlusest tehakse juba paar päeva hiljem, mistõttu palutakse vaatlustulemused ornitoloogiaühingule edastada hiljemalt lihavõtte linnuvaatlusele järgneval esmaspäeval e-postiaadressil tarvo.valker@gmail.com. Lõplikud kokkuvõtted tehakse mai alguseks.


Siinne suurim linnuhuvilisi koondav organisatsioon Eesti ornitoloogiaühing korraldab igakevadist lihavõtte linnuvaatlust 1998. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles