Kahvatukollane stuudiokohvik kaetakse seinamaalinguga

Merlin Kuld
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui varem oli Turu tänav 5a maja kahvatukollane ja praguline, siis praegu näeb ta välja juba märksa ilmekam. Peagi avatava stuudiokohviku Layk eestvedajad andsid vabad käed kunstnikele, kes poolelioleva seina paari nädala jooksul rõõmsamaks maalivad.
Kui varem oli Turu tänav 5a maja kahvatukollane ja praguline, siis praegu näeb ta välja juba märksa ilmekam. Peagi avatava stuudiokohviku Layk eestvedajad andsid vabad käed kunstnikele, kes poolelioleva seina paari nädala jooksul rõõmsamaks maalivad. Foto: Marko Saarm

Turu tänaval avatakse lähiajal ametlikult stuudiokohvik Layk, kus lisaks heale kohvile ka kehakinnitust pakkuma hakatakse. Praegu võib Turu tänav 5a majal näha aga suuri muutusi, sest selle kollane sein kaetakse mural’i ehk seinamaalinguga.

Kohviku üks disainerist eestvedaja Karolina Lehtma märkis, et kahvatukollane sein nägi varem üüratult kohutav ja kole välja. «Kuna meil hakkab siin olema stuudiokohvik ehk osa majast on rõivadisaini pool, siis tahtsime, et maja oleks ka visuaalselt nähtav,» selgitas Lehtma ja lisas, et tegemist on siiski kunstidisaini kohaga.

Kunstnikud Kärt Einasto ja Joonas Rumvolt alustasid seinamaalingu tegemisega möödunud nädalal. Praegu on osa seinast saanud oma lõpliku maalingu, kuid osa ootab veel tegemist. Seinamaalingu kontseptsiooni autor Kärt Einasto ja teda abistav Joonas Rumvolt on lõpetanud Eesti kunstiakadeemia graafilise disaini eriala.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles