Suur pühendumine aitab elus palju saavutada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
15-aastane Kevin Mattias Klasman saavutas Berliinis toimunud konkursil esikoha ning kutsuti lõppkontserdile Berliini Filharmoonia kammersaali.
15-aastane Kevin Mattias Klasman saavutas Berliinis toimunud konkursil esikoha ning kutsuti lõppkontserdile Berliini Filharmoonia kammersaali. Foto: Erakogu

Kas noored muusikaõppurid peaksid osa võtma konkurssidest või mõjub see nende loomulikule arengule pärssivalt? Sellele küsimusele pole ühest vastust.

Mõne arvates on konkursid väga stimuleerivad, teised leiavad, et suur võistluspinge võib kahjustada noorte närvisüsteemi, pealegi on kunsti raske objektiivselt hinnata. Viljandi muusikakooli klarneti alal lõpetanud Kevin Mattias Klasmanile on aga konkurss aasta kõige tähtsam sündmus. Talle ei piisa koolidevahelisest võistumängimisest, ta otsib ja leiab internetist võimalusi ka rahvusvahelistel konkurssidel mõõtu võtta.

Sel suvel osales Kevin Mattias Klasman Saksamaal Berliinis konkursil «Rising Stars Grand Prix 2017», mis on mõeldud kõigile klassikalise muusikaga tegelevatele pillimängijatele ja lauljatele üle kogu maailma. Osavõtjad olid jagatud vanuse järgi kategooriatesse lastest seeniorideni välja. Kevin Mattias Klasman võistles 13–15-aastaste hulgas. Selle rühma moodustasid 27 pillimängijat Austriast, Portugalist, Rootsist, Vietnamist, USA-st, Kanadast, Peruust, Malaisiast ja mujalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles