Teravad nõelad ja nõelteravad karvad

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See on Nupuke, viimase pesakonna tibi, kes saab kohe üheksakuuseks. No kas saab öelda ei sellistele silmadele?
See on Nupuke, viimase pesakonna tibi, kes saab kohe üheksakuuseks. No kas saab öelda ei sellistele silmadele? Foto: Erakogu

Rõivadisainer Lee Reinula on juba peaaegu 30 aastat aidanud inimestel stiilne olla. Nõeltele, niitidele ja ilusatele kangastele pakuvad aga tema elamises konkurentsi valjult norskavad lömmis ninaga neljajalgsed rüblikud. Lee Reinula kasvatab Inglise buldogeid.

1989. aastal Eesti Riiklikust Kunstiinstituudist saadud diplomi järgi on Reinula kergetööstuse toodangu kunstiline kujundaja.

«Tänapäeval heroiseeritakse seda ametit,» räägib ta. «Moekunstnikke, moeloojaid, moedisainereid, stiliste, moe­blogijaid ja muud sarnast rahvast esitletakse meedias kui millegi eriliselt uhke ja üleva tegijat. Eriti kirgastav kogemus oli mitu head aastat tagasi, kui mu ateljeesse tuli kokkulepitud kohtumisele esmakordne klient. Väljusin tagaruumist, nõelad hambus, käärid käes ja T-särk uhkelt üll, ning üritasin vastata tema otsivale küsimusele, kus siis moedisainer on. Mitu korda ütlesin. Sellest kohtumisest ei saanud eriti asja ka.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles