Restauraator hakkas maakivihoone päästmiseks allkirju koguma

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puusepp ja palkmajade restauraator Joosep Metslang kogub internetis allkirju kaubamaja taga asuva väärika maakivihoone lammutamise vastu. Ta mõistab, et juriidilist jõudu allkirjad ei oma, kuid kavatseb petitsioonile vähemalt 200 inimese allkirjad koguda ning need Viljandi Tarbijate Ühistule edastada. Eile lõuna paiku oli allkirja andnud 119 inimest.
Puusepp ja palkmajade restauraator Joosep Metslang kogub internetis allkirju kaubamaja taga asuva väärika maakivihoone lammutamise vastu. Ta mõistab, et juriidilist jõudu allkirjad ei oma, kuid kavatseb petitsioonile vähemalt 200 inimese allkirjad koguda ning need Viljandi Tarbijate Ühistule edastada. Eile lõuna paiku oli allkirja andnud 119 inimest. Foto: Kuvatõmmis

Osaühingus Purest palkhoonete taastamisega tegelev restauraator-puusepp Joosep Metslang algatas petitsioon.ee keskkonnas allkirjade kogumise, et peatada kaubamaja taga asuva maakivihoone lammutamine. 

«Väga kahju on,» tunnistas Joosep Metslang ja tõdes, et väärika ning heas korras kivimüüridega hoone lammutamine on valus vaatepilt. «Mulgi vuugiga laotud kivimüürid, kohalike meistrite kätetöö, on heas seisus ja tegelikult olid kuuldavasti ka puittarindid müüride peal üsna heas seisukorras. Hoone teevad müüride kõrval väärtuslikuks ka tema proportsioonid, samuti ilus peakarniis.»

Metslang on oma sõnul olnud ühenduses ka Viljandi Tarbijate Ühistu (VTÜ) juhatuse esimehe Priit Aulega ning rääkinud talle käimasolevast allkirjade kogumise aktsioonist. Tema kinnitust mööda ütles Aule, et järgmisel nädalal ootab ees nõukogu koosolek, kus ehk küsimust arutatakse, kuid midagi enamat ta lubada ei osanud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles