Terminaator tuleb tagasi uuel kujul

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terminaator aktsioonis.
Terminaator aktsioonis. Foto: Forum Cinemas

Maailma edukaimast ulmefilmide režissöörist James Cameronist on saanud ka 3D-filmide isa. Lisaks prillikino hittfilmile «Avatar» tegi ta 3D-uustöötluse oma ajaloolisele katastroofidraamale «Titanic». Nüüd on aeg, mil Cameron toob terminaatorite ja inimkonna vahelise igavese võitluse loojana taas kinoekraanidele «Terminaatori» saaga populaarseima osa, ikoonilise ulme- ja märulifilmi «Terminaator 2. Kohtupäev». 

«Terminaator 2. Kohtupäev» linastus 1991. aastal ning üllatas väga mõjuvate heli- ja visuaalefektidega. Film võitis neli Oscarit ning kaks BAFTA auhinda eri- ja visuaalsete efektide eest.

Linateos tõstatab küsimusi tuleviku, saatuse, vaba tahte ja tehnoloogiate kohta. Tegevus toimub aastal 1997. aastal ehk kuus aastat hiljem, kui film esilinastus. Tuumaapokalüpsise üle elanud inimkond peab lahingut tema enda valmistatud robotite ja masinatega. Et likvideerida inimkonna vastupanuliikumise juht John Connor (Edward Furlong), saadavad küborgid minevikku kaks robotiprototüüpi, kelle ülesanne on tappa John juba lapsepõlves. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles