Tuleval nädalal algab koristusprahi tasuta vedu

, linnavalitsuse keskkonnaspetsialist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu veetakse Viljandis kevadist koristusprahti tasuta ära 25. aprillist 6. maini.
Tänavu veetakse Viljandis kevadist koristusprahti tasuta ära 25. aprillist 6. maini. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Viljandi linnas viiakse tasuta kevadist koristusprahti ära 25. aprillist 6. maini.


Viljandi on jaotatud veopäevade järgi viieks piirkonnaks ja prahti veetakse ära piirkonniti eri nädalapäevadel (vaata kaarti!). Näiteks esmaspäeviti on vedu piirkonnas, mis jääb Põltsamaa ja Uueveski tee ning Carl Robert Jakobsoni ja Tallinna tänava vahele.

Veoauto käib kogumispäeval piirkonnas ühe korra. Näiteks esmaspäevasesse piirkonda jääval Meeme tänaval kogutakse aia- ja haljastusjäätmeid sel päeval üks kord, mis tähendab, et kui kogumine on hommikul, siis pärastlõunal välja toodud lehekotti ei viida ära enne tuleva nädala esmaspäeva. Seepärast kehtib nõue, et lehekott oleks valmis pandud veole eelneval päeval. Nii ei jää see nädalaks järgmist veokorda ootama, ei purune ega paku huvi kurikaeltele.

Juhime tähelepanu ka sellele, et lehti ja oksi ei veeta ära korraga. Põhjus on erinevates jäätmekäitluse tehnoloogiates. Seega ei ole vaja muret tunda, miks oksad viidi ära, aga lehed jäeti sel korral maha.

Oksad ja lehed tuleb panna prügikottidesse, olles sidunud oksad umbes meetripikkusteks kimpudeks. Kogu praht tuleb ladustada sõidutee äärde, et haljasalad kahjustada ei saaks.

Kevadise prahi hulka ei tohi panna metalli, olmetehnikat, paberit ning ohtlikke ja olmejäätmeid. Vana olmetehnikat ja pakendeid saab tasuta ära anda Viljandi jäätmejaamas Pärnu maantee 36. Olmepraht tuleb panna segaolmejäätmete konteinerisse, neid tühjendatakse vedajaga sõlmitud lepingu järgi.

Lehekotid lõigatakse enne tühjendamist katki ning kui sealt leitakse olme- või elektroonikajäätmeid, ei viida kotte tasuta ära. Soovi korral tagastatakse need omanikele.

Sel aastal on lubatud aiaprahti ka põletada. 30. märtsil volikogu kehtestatud jäätmehoolduseeskirja paragrahvi 4 lõike 3 järgi tohib aia- ja haljastusjäätmeid oma kinnistul põletada 1. aprillist 2. maini ja 15. septembrist 1. novembrini. Seejuures tuleb täita kõiki tuleohutusseaduses sätestatud nõudeid.

Aia- ja haljastusprahi tasuta äravedu ei ole kellelegi kohustus, vaid tasuta võimalus neist vabaneda. Eraisikud võivad aia- ja haljastusjäätmed ka ise aasta ringi tasuta üle anda Viljandi jäätmejaama, mis on avatud iga päev kella 8—20.


Veopiirkonnad ja ajagraafik (vaata kaarti)
• E — 25. aprill ja 2. mai
• T — 26. aprill ja 3. mai
• K — 27. aprill ja 4. mai
• N — 28. aprill ja 5. mai
• R — 29. aprill ja 6. mai

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles