Imiku vereproovi võtmine kulmineerus haiglast lahkumisega

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast Viljandi haiglas olnud vahejuhtumit soovib Kristel Aasa oma lapse vereproovid lasta edaspidi teha mujal, et protseduurid läheksid ladusalt.
Pärast Viljandi haiglas olnud vahejuhtumit soovib Kristel Aasa oma lapse vereproovid lasta edaspidi teha mujal, et protseduurid läheksid ladusalt. Foto: Marko Saarm

Väiksedki ilmakodanikud peavad tervise kontrollimiseks vereproove andma. Kristel Aasale ja tema kolmekuusele tütrele aga osutus rutiinne protseduur Viljandi haigla töötaja väheste kogemuste tõttu ebameeldivaks.

Esimesel korral, kui Kristel Aasa laps oli umbes kuuvanune, võttis beebi kannast vereproovi laborant, kes oli Aasa sõnul osav ja kärme. «Vereproovi tegemist tuli vaatama haigla teine töötaja Ene Mihailova, kes väitis, et ta pole kunagi imikult proovi võtnud ja kuna ta ei oska, tahtis näha, kuidas asi käib,» selgitas Aasa. 

Ebaõnnestunud torkimine

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles