Raudna kooli õpilased seiklesid metsas

, Viljandimaa noortekeskuse karjäärispetsialist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reede lõuna ajal oli Raudna kooli lähistel metsas omanäoline võistlus.

Ringi lippasid VII—IX klassi õpilased, kellel olid kaasas mitmesugused töömaailma tutvustavad materjalid, GPS-seadmed ja ristsõnad, mille lahendamiseks vajasid nad nii infomaterjali kui navigeerimisseadme abi.

Tegu oli õuesõppeaasta avaüritusega, mida Raudna koolil aitasid korraldada Viljandimaa noortekeskuse karjäärispetsialistid ning seiklus- ja ürituskorraldusettevõte Elamuspank.

Osaühing Elamuspank korraldab populaarset geoseikluse mängu, mis ühendab looduses liikumise, hasartse võistlusmomendi ja mõtlemisülesanded. Geoseikluse vorm valiti töömaailma puudutavate küsimuste käsitlemiseks kui hea meetod, kuidas oluline teema noorteni tuua. Õppimine ei tohi olla igav ja kõik see, mida inimene omandab tavatus vormis, jääb talle ka paremini, tihti lausa märkamatult meelde.

Samuti aitab seikluse võistluslik olemus tekitada huvi, otsimaks vastuseid küsimustele, mis lihtsalt klassiruumis tahvlile kirjutatuna nii põnevad ei tundu. Huvi on aga igasuguse eduka tegevuse, loomulikult ka eduka õppimise eeldus.

Tähtis on seegi, et seikluslik õuesõpe annab pikast talvest väsinud õpilastele võimaluse end värskes õhus tuulutada ja samal ajal siiski koolitarkust omandada.

GPS-i abiga metsas jooksmine ja küsimuste otsimine sarnaneb tänapäeva infotulvas navigeerimisega: et leida õigeid vastuseid, tuleb kõigepealt leida õiged küsimused ja see ei pruugi alati olla lihtne.

Selleks tuleb osata kasutada abivahendeid. Õigete vastuste leidmiseks tuleb aga kiiresti infomaterjalides orienteeruda.

Raudna kooli huvijuhi Anett Suitsu sõnul võis noorte säravaid silmi ja hoolikalt täidetud vastuselehti nähes öelda, et tund seiklust metsas andis koos liikumisrõõmuga palju teadmisi.

«Imestasin, millise õhinaga lappasid õpilased karjääriinfo materjale. Olen rõõmus, et Elamuspank ja Viljandimaa noortekeskus meile selle seikluse korraldasid,» kommenteeris ta toimunut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles