Põrandaalusest trennist on saanud populaarne spordiala

Merlin Kuld
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui vanasti oli võitlustreeningute maine kehv, siis tänapäeval suhtutakse neisse pehmemalt. Poksitreeningutest võtavad osa nii poisid kui tüdrukud.
Kui vanasti oli võitlustreeningute maine kehv, siis tänapäeval suhtutakse neisse pehmemalt. Poksitreeningutest võtavad osa nii poisid kui tüdrukud. Foto: Tuulike Kivestu

Kui veel mõni aasta tagasi vaadati Tai poksile äärmiselt kriitilise pilguga, siis nüüdseks on ühiskond selle võitlusspordiala vastu märksa leebemaks muutunud.

Abja-Paluojal Tai poksi treeninguid juhendav Henri Helemäe jõudis poksi juurde ligikaudu seitse aastat tagasi, kui sõbrad teda trenni kutsusid. Et sel ajal kasutati poksi väga palju tänavatel ja klubides, oli Tai poksi maine kehv ja seda tuli harrastada suuresti põranda all. Häid treenereid ei olnud, võistluste tase oli algeline ja kõik tegid seda, mida ise heaks arvasid.

Helemäe vanemad ei ole seniajani poksitreeningutest heal arvamusel. Nagu ta meenutab, ei osanud ka kaaslased algusaegadel Tai poksist midagi arvata, aga kui ta võistlustelt häid tulemusi hakkas tooma, tekkis neil selle ala vastu huvi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles