Viljandi poisi traktorimudel võitis konkursi

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarvastu gümnaasiumi VI-a klassi õpilase Rauno Tafenau teerull
Tarvastu gümnaasiumi VI-a klassi õpilase Rauno Tafenau teerull Foto: Elmo Riig

Kaupluseketi Stokker korraldatud noorte meisterdajate võistluse «Ehita võimas veotraktor» võidutöö valmis Viljandi Jakobsoni kooli noormehele Karl-Eric Alerti käe all.


16. aprillil Tartu maamessil peetud finaali pääses 40 tööd. Eesti koolide viienda kuni üheksanda klassi õpilaste võistlusel osales noormeeste kõrval kaks neidu, Marta Mikkor Tääksi ja Liispet Jalandi Mõniste koolist.

Tänavu osutus parimaks Karl-Eriv Alerti töö «Traktor Karlis 2400». Noormehe juhendajad olid Rein Kallaste ja Veiko Alert.

Korraldaja, Stokkeri turundusjuhi Peep Pajumäe sõnul oli tänavune meisterdajate mõõduvõtt juba viies. Varasematest kordadest enam pöörati hinnates tähelepanu teostuse kvaliteedile.

Meie maakonna noortest pälvisid eriauhinna veel Marta Mikkori töö «Suurratas» ja Tarvastust pärit Rauno Tafenau «Traktor-teerull».

Stokkeri meistrivõistluse «Ehita võimas veotraktor» eelvoorud peeti Eesti tööriistakeskustes, kus hinnati tööde kvaliteeti ja leidlikkust. Finaalis võeti arvesse ka leiutise kiiruslikke võimeid kümnemeetrisel liivarajal. Parimatele võistlejatele ja nende juhendajatele pani Stokker välja praktilisi auhindu.

Kolm kooli, kust pääses finaali kõige rohkem osalejaid, saavad valida arvestatava summa eest tööõpetuse klassi sisustust. Tõhusat täiendust on sellest oodata ka Jakobsoni koolile.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles