Täna loevad lapsed Ellen Niitu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Täna algavad Viljandis raamatukogupäevad «Loed mida loed» ettelugemispäevaga, mis kannavad nime «Loeme Ellen Niitu».


Raamatukogu teenindusjuhi Maire Killari teatel osalevad tänasel ettelugemispäeval, Männimäe, Karlssoni, Midrimaa ja Mesimummu lasteaia mudilased. Loetakse Ellen Niidu loomingut ja joonistatakse sellest inspireeritud pilte.

22. oktoobril tulevad raamatukokku Viiratsi lasteaia mudilased. Samale päevale on planeeritud ettevõtmine «Tuntud inimene raamatukogus». Tulekuks on nõusoleku andnud Viljandi linnapea Kalle Jents, abilinnapea Helle Aunap ning haridus- ja kultuuriameti juhataja Katrin Mändmaa.

Koolivaheajaks on plaanitud tegevusi lasteosakonnas. 27. oktoobril mängitakse kirjanduslikke mänge, 28. oktoobril meisterdatakse lõngast nukke ja pusasid ning 29. oktoobril vaadatakse Harry Potteri filme. 30. oktoobril tutvutakse Kondase keskusega ning maalitakse ja joonistatakse. Iga päev algab tegevus kell 11.

Koolivaheaega jääb ka 29. oktoobril kell 17 algav muinasjutusõprade meisterdamisklubi.

30. oktoobril kell 10 algab kultuurimajas kaheksas maaraamatukoguhoidja päev, mida sisustavad ettekanded. Tunnustatakse kõikide maakondade parimat.

Plaanis on hulk näitusi. Lasteosakonnas avatakse väljapanek «Vaata, vaata mind!», mis tutvustab raamatuid, mida iga päev väljas pole, ning raamatu- ja trükikunsti ajalugu. Fotonäitus «Viljandimaa järvemaastikud» esitleb valikut loodusfotovõistlusele laekunud töödest ja raamatunäitus «Jaan Lattik 130» tutvustab Jaan Lattikut kui kiriku- ja kooliõpetajat, kirjanikku, kõnemeest, riigitegelast ja diplomaati. Kojulae­nutus­osakonnas on aga näitus «Eesti romaanivõistlused aastatel 1927—2008».

Üritusi jagub ka maakonda. Pärsti raamatukogus saavad kirjandushuvilistega kokku Heinrich Oja ja Tiiu Jüriado ning Kärstna ja Ramsi raamatukogus kohtutakse luulekogu «Aja jäljed» autori Veronika Arivaga. Mõisaküla raamatukokku oodatakse linnapead ja volikogu esimeest ning Kõo raamatukokku vallavanemat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles