Valveta lõkkest süttis keldri katus

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Esmaspäeval käsid päästjad Viljandimaal Pärsti külas kustutamas süttinud keldri katust, Halliste vallas oli eile kulupõleng ning Abja-Paluojal tekitas ohuolukorra lekkiv gaasiballoon.


Pärsti külla sai päästeteenistus väljakutse esmaspäeval kell 12.23. Süttinud oli keldrihoone paarikümne ruutmeetri suurune katus. Päästjad kustutasid põlengu. Kustutustööde juhi selgitust mööda oli tulekahju alguse saanud sädemest, mis lendas keldrist viie meetri kaugusel süüdatud ja järelevalveta jäetud lõkkest.

Päästeteenistus tuletab meelde, et lõket põletades tuleb täita kõiki ohutusnõudeid, piirata tulease mittesüttiva pinnasega ja hoida käepärast esmased kustutusvahendid. Kindlasti ei tohi lõket jätta valveta. Lõket tohib teha ainult nõrga tuulega ning ohutus kauguses metsast ja hoonetest. Ohutu kaugus on väiksema lõkke puhul (alla ühe meetrise läbimõõduga) vähemalt kaheksa meetrit hoonetest ja kümme meetrit metsast.

Esmaspäeva pärastlõunal anti päästeteenistusele teada ka kulupõlengust Halliste valla Raja küla põllul. Selle kustutasid päästjad ja kohalikud elanikud. Päästeamet juhib tähelepanu, et kulupõletamine on keelatud, see hävitab elusloodust ja kahjustab keskkonda. Tuulega põleb kuiv kulu suure hooga ning tule levikut on väga raske peatada.

Eile õhtul kella kaheksa ajal kutsuti päästeteenistus Abja-Paluojal Järve tänavale, kus ühes korteris lekkis majapidamisgaasi balloon. Päästjad viisid ohtliku ballooni elamust välja.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles