Viljandis tegutsev firma toetab Vanemuise teatrit miljoni krooniga

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinema tegevjuht Andrus Allikoja
Kinema tegevjuht Andrus Allikoja Foto: Lauri Alver

Viljandis tõstuksi tootev firma Kinema sõlmis Vanemuise teatriga kaheaastase toetuslepingu rohkem kui 1,1 miljonile kroonile ning pälvis teatri «Aasta toetaja 2009» tiitli.


Kinema tegevjuhi Andrus Allikoja sõnul on ettevõte Vanemuise teatrit toetanud juba aastaid. «Hindan siiralt Vanemuises tehtavat tööd ning seepärast ei tekkinud üldse küsimustki, kas teatrit ka järgmistel hooaegadel toetada. Rahakasutuse suhtes me teatrile kindlasti kitsendusi ei tee ega suuniseid ei anna,» lisas Allikoja.

Kinema toel jõuab Vanemuise teatris 2009. aastal lavale neli uuslavastust. Nende on suvelavastus «Vihurimäe», rockballett «Queen», muusikal «Ämbliknaise suudlus» ning veel üks uuslavastus, mille nimi on esialgu saladus.

Kinema toetas 2007. ja 2008. aastal Vanemuise teatrit ligi miljoni krooniga. 2009. aastal eraldab firma teatrile 551 000- kroonise toetussumma. Osapoolte nõusolekul pikeneb toetusleping automaatselt 2010. aastale summas 602 000 krooni.

Vanemuise teatrijuhi Paavo Nõgene sõnul ei saaks ilma toetajateta pakkuda teatrisõpradele silmapaistvaid vaatemänge ning järjest rohkem peaks publik leppima selliste etendustega, kus lavakujunduseks vaid laud, tool ja vaip.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles