Klassivõite jagus Soome ja Eesti sõitjatele

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nagu tavaks saanud, oli tänavugi «Mulgikrossil» soomlasi peaaegu sama palju kui eestlasi. Neljas võistlusklassis jagasid nad peaauhinnad heanaaberlikult kahasse. Rajal käis 163 motosportlast.
Nagu tavaks saanud, oli tänavugi «Mulgikrossil» soomlasi peaaegu sama palju kui eestlasi. Neljas võistlusklassis jagasid nad peaauhinnad heanaaberlikult kahasse. Rajal käis 163 motosportlast. Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval Holstre-Nõmmel sõidetud «Mulgikrossil» said neljast kavas olnud võistlusklassist kahes võidu Eesti ja kahes Soome motomehed.

Klassis MX Open peetud kolmest sõidust kahes upitas Martin Leok end nigela stardi järel võitjaks ning oli kolmandas sõidus kolmas. Sellest piisas, et teenida kuninglikus võistlusklassis «Mulgikrossi» võidukarikas. Teise kohaga lõpetas nimetatud klassi kokkuvõttes soomlane Mikko Jumppanen ning kolmas oli Indrek Mägi.

«Nagu Leokid ikka, pole minagi stardis kõige teravam,» lausus võitja, kes suutis kahes esimeses sõidus keskpärase stardi järel siiski esimesena lõpujoone ületada.

Kolmandas suretas mõneringilise rassimisega liidriks kerkinud Leok paraku rajal tsikli välja ning laskis endast mööda nii Mikko kui Marko Jumppaneni. «Tegin valearvestuse, kui arvasin, et mahun kukkunud sõitja ja rajapiirde vahelt läbi,» selgitas ta positsiooni kaotust.

Martin Leok, kes ütleb end keskenduvat eelkõige supermotole, on viimasel ajal palju harjutanud ka motokrossi. «Seda on tulemusest näha: konkurents oli äge,» lausus MX Open klassi võitja.

«Mulgikrossi» suurima osavõtjate arvuga MX2 masinaklassis võidutses soomlane Miika Oininen. Päeva kokkuvõttes lõpetas teisena eestlane Kristjan Rätsep ning kolmandana lätlane Vairis Aleksejevs. Viljandi motoklubi parimana teenis Elary Talu selles klassis kokkuvõttes 11. koha.

Klassis 85 cm³ võidutses soomlane Lauri Jukola ning 65 cm³ seas pälvis esikoha eesti poiss Andreas Hiiemägi.

Kokku alustas «Mulgikrossi» laupäeval 163 sportlast. Nelja võistlusklassi mõõduvõttude kõrval said 25 osalenut oma võimaluse lohutussõidus.

Peakorraldaja Tauno Tuula kinnitust mööda kulges võistlus ladusalt nagu ikka, ehkki üle mitme aasta polnud ilmataat publiku suhtes kuigi sõbralikult meelestatud. «Osalejatelt saime ainult positiivset vastukaja ning nigelast ilmast hoolimata oli ka pealtvaatajaid päris palju,» kõneles Tuula.

Tema sõnul jättis võidusõidust mõru meki motopubliku lemmikute sekka kuuluva Toomas Triisa ränk kukkumine. Kiirabiga Holstre-Nõmmelt haiglasse viidud motomees jõudis eile Tartust koju. Enda jutu järgi pääses ta puusaliigese­traumaga, millest paranemine võtab omajagu aega. «Kehva stardi järel läksin liiga agaralt paremaid positsioone püüdma,» kõneles sportlane. «Hüppelt maandusin pehmesse soonde. Õnneks jäid luud terveks.»

Eesti motokrossikalendris on järgmise mõõduvõtuna 4. juuniks Viljandimaale kavandatud karikavõistluste arvestusse kuuluv Karksi valla Ainja motokross.

Holstre-Nõmmel peetakse septembri viimasel nädalavahetusel teineteise järel kaks suurüritust: traditsiooniline harrastussõitjate «Mulgikrossikakerdus» ning heategevuslik motokross «Tanel Leok ja sõbrad».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles