Kuressaare ametikoolis leidsid reedel aset üleriigilised teenindajate ja kokkade kutsevõistlused «Nooruslik kevad».
Viljandimaa kutseõppurid pälvisid tunnustust
Võistlusülesandena pidid noored kokad nelja tunni jooksul valmistama kaheksa suupistet kalast, lihast ja köögiviljadest. Samuti tuli teha kaks magusat suupistet. Lisaks nendele, mille valmistamist oli kodus harjutatud, tuli teha üks suupiste üllatustoiduainest.
Teenindajate võistluse ülesanne oli furšettlaua katmine ning teenindamine. Samuti pidid teenindajad voltima salvrätikuid ja valama vahuveini.
Nii kokkade kui teenindajate võistlusülesannete koostamises ja reeglites võeti arvesse rahvusvaheliste kutsemeistrivõistluste «WorldSkills» ja «EuroSkills» reegleid, mugandades neid pisut.
Kokkade arvestuses võitis teise koha Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli võistkond, kuhu kuulusid Riho Orumaa ja Silvia Käkk.
Eriauhindu anti ka teenindajatele. Teiste seas said selle parima smuuti valmistamise eest Karen Jaanov ja Lea Viik Viljandi ühendatud kutsekoolist.
Võistluse žürii esimees Allan Vainu Eesti kelnerite ja ettekandjate liidust tõdes, et noored on väga tublid ja teenindajate tase tõuseb iga aastaga. «See võistlus on üks samm edasiminekuks, sest kogemus on tähtis,» sõnas Vainu.