Linn vabaneb sodist

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turuplatsil müttas eile traktor, et vabastada parkimiskohad rämpslumest, panna see kiiremini sulama ning saada nii kiiremini sodile jaole.
Turuplatsil müttas eile traktor, et vabastada parkimiskohad rämpslumest, panna see kiiremini sulama ning saada nii kiiremini sodile jaole. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Väikses Viljandis tehti eile mitut sorti heakorratöid: tänavatelt koguti prahti, pargis riisuti puhtaks tärkavat muru ja turu parklas tõsteti veel lund.

Viljandi linnavalitsuse majandusameti peaspetsialist Priit Vihuri hindas, et tänavad näevad pärast lume sulamist välja nagu varakevaditi tavaliselt: rämps vajab koristamist ja teed parandamist.

Linn maksab kolmele firmale tänavate ja haljasalade aastaringse hooldamise eest ligikaudu 141 400 eurot ning sellesse mahub ka kevadine heakorratöö. Küll on Vihuri sõnul kindlaks määratud, millal peab kevadine suurpuhastus lõppema. See tärmin kukub 1. mail.

Peaspetsialist märkis, et linn on oma heakorramõtteid ja -soove meelde tuletanud Viljandis tegutsema hakanud firmale Kesklinna Pargid. Pealinnast kohale kutsutud pealikega käidi objektidel valitseva olukorraga tutvumas.

Osaühingu Kesklinna Pargid juhatuse liige Silver Kallas ütles, et firma alustas kesklinna haljasalade kevadist puhastamist intensiivsemalt eelmisel nädalal.

«Lumi on kiirelt sulanud ja kiirelt ilmub ka kogu rämps välja. Inimesed aga tahavad, et kõik kohe korda saaks,» viitas Kallas asjaolule, et puhastustöö võtab siiski aega.

«Kauem läheb näiteks lossimägedes, kus olud on keerulisemad. Mõnel pool pole lumigi veel täiesti sulanud.»

Küsimusele, milline on Viljandi kevadine heakord näiteks Tallinna, Tartu ja Pärnu omaga võrreldes, vastas Kallas, et üldiselt on pilt kõikjal üsna samasugune, kuid Viljandis ehk siiski veidi parem.

Siinseid tänavaid hooldava aktsiaseltsi Veolia Keskkonnateenused Lääne regiooni tänavahooldusmeister Janno Laht ütles, et firma tegi kevadise suurpuhastusega algust eelmisel nädalal ning töö tippaeg saabub ilmselt järgmisel nädalal.

Ta selgitas, et kuna ööseks lubatakse veel miinuskraade, ei saa puhastusmasinad oma ülesandeid täita, sest kasutavad mustuse kogumiseks vett. Kui õhutemperatuur jääb plussi kogu ööpäevaks, sõidavad tänavaid hooldama kastmisautodki.

Meistri sõnul on tänavate koristamisega seotud kaheksa masinat, põhirõhk langeb neist neljale.

Olenevalt aastast koguneb Viljandi tänavatelt kõikvõimalikku sodi ja rämpsu Lahe andmeil 600—700 tonni. «Et möödunud talvel ei suutnud sulaperioodil rämps lume alt välja tulla, siis nüüd on sodi isegi rohkem kui tavaliselt kevaditi,» lisas ta.

Varem Viljandi haljasalade eest hoolitsenud osaühingu Floreas Viljandi ülesanne on  hoida korras Männimäe, Paalalinna ja Uueveski piirkonna haljastud ja kõnniteed.

Firma juhataja Margus London ütles, et puhastustööd algasid üle-eelmise nädala lõpul ja suurem jagu on tehtud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles