Noored teenisid pealinnas pronksi

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pronksmedali teeninud Viljandi tennisekooli kasvandikud koos juhendaja ja kapteni Ott Ahoneniga
Pronksmedali teeninud Viljandi tennisekooli kasvandikud koos juhendaja ja kapteni Ott Ahoneniga Foto: Erakogu

Viljandi tennisekooli võistkond sai nädala eest pealinnas peetud noorteturniiril «Team Cup 2011» kolmanda koha.

Viljandi tennisekooli treeneri Ott Ahoneni selgitust mööda meenutas 10. aprillil Tallinnas Rocca al Mare tennisekeskuses Rene Buschi tennisekooli korraldatud mõõduvõtt naiste «Federation Cupi» mänge: pidada tuli neli üksikkohtumist, tõsi küll, vaid kümne punktini. Igas matšis peeti võitja selgitamiseks vajaduse korral ka paarismäng. Võistkonnad esitasid oma pingerea esimesest neljandani.

Viljandi tennisekooli esindasid vanematest lastest Saara Orav ja Sonja Anderson ning noorematest Roby Pukk ja Nora Rebane. Viimati mainitul oli see alles elu teine võistlus. Kõigis neljaliikmelistes võistkondades pidi olema kaks 2001. või 2002. ja kaks 2003. või 2004. aastal sündinud last.

Turniiril kaasa teinud 12 võistkonda jaotati kahte alagruppi, mõlemast pääses veerandfinaali neli edukamat.

Viljandi noorte päev ei alanud just kõige paremini: kohe avamatšis läksid nad vastamisi hilisema võitja Ustaga ning pidid vastu võtma 0:4 kaotuse.

Edasi läks viljandlaste mäng ülesmäge. Peamiselt Saara Orava ja Sonja Andersoni üksikmängudest punkte saanud võistkond alistas alagrupis kõik teised vastased ning pääses teisena veerandfinaali. «Mitmes kohtumises saime võidu suurest kaotusseisust ja hea paarismänguga,» lausus kapten, Viljandi tennisekooli juht Ott Ahonen.

Veerandfinaalis alustasid viljandlased nooremate liikmete kaotatud kahe punkti järel taas tagaajamist. Suuremad võitsid suurepärase esitusega oma üksikmängud ning väga tasavägise paarismängu, aga poolfinaalis tuli viljandlastel paraku 1:3 alla jääda tenniseklubi Altius esindusele. «Kaotus oli võrdlemisi napp: väga võitlusliku üksikmängu pidanud Saara Orav kaotas 9:10,» selgitas treener.

Kolmanda koha mängus kohtus Viljandi esindus Alo Ojassalu tennisekooliga.

Stsenaarium meenutas meie võistkonna kapteni jutu järgi mitme eelmise kohtumise oma. «Jäime 0:2 kaotusseisu, kuid terve päeva head tennist näidanud Orav ja Anderson tõid punktid üksikmängudes ning võitsid ka otsustavas paarismängus,» kõneles Ott Ahonen. Matši 3:2 võitnud Viljandi esindus pälvis turniiril kolmanda koha.

Mängitud kaheksast matšist sai Sonja Anderson Viljandi edukaimana kirja seitse ja Saara Orav kuus, koos võitsid tüdrukud kõik viis kohtumise saatuse otsustanud paarismängu, Viljandi noorematest sai Nora Rebane ühe võidu ning Roby Pukil jäi seekord võiduarve avamata.

«Turniiril osales Eesti vanemate tüdrukute paremik, järelikult kuuluvad kaks meie kooli kasvandikku kindlalt omaealiste tippseltskonda,» järeldas Viljandi mängijate juhendaja. «Meie noorematel tuleb mängukogemuste omandamiseks kõvasti trenni teha ja osaleda rohkem võistlustel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles