Eksvallavanema advokaat sai aukohtus õiguse

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Endise vallavanema Tõnu Kiviloo ametiajal Kõpu valda nõustanud ning samal ajal teda isiklikus kriminaalasjas kaitsnud vandeadvokaadi Margo Normanni tegevuse eetilisuses kahelnud vallavolikogu pöördus maikuus advokatuuri aukohtu poole. Esmaspäeval sai Normann ametivendadelt õiguse. Volikogu esimees tunnistab, et on pettunud. 

2016. aastal mõisteti Tõnu Kiviloole maakohtus tingimisi kriminaalkaristus toimingupiirangu rikkumise, omastamise ja võltsimisele kihutamise eest. Otsuse on ringkonnakohtusse edasi kaevanud nii Kiviloo kui prokuratuur. 5. mail peeti Viljandi kohtumajas uus istung, kus arutati Tõnu Kiviloo kaebust politsei- ja piirivalveameti väärteomenetluse otsuse peale, millega teda karistati rahatrahviga korruptsiooniseaduse rikkumise eest. Istungi järel pöördus Kõpu vallavolikogu advokatuuri aukohtusse. Aukohtule esitatud kaebuses viitas vald Kiviloo ja Viljandi tunnustatud advokaadi Margo Normanni suhetele, mis lõid tema arvates huvide konflikti, ning avaldas kahtlust, et eksvallavanem tasus Normannile oma kriminaalasjas kaitsjaks olemise kulud valla rahaga.

Selle nädala esmaspäeval teatas advokatuuri aukohus, et pooltele on otsus edastatud. Sakala andmetel oli otsus Normanni suhtes õigeksmõistev ning distsiplinaarmenetlust ei alustatud. Et otsus on kuulutanud ametkondlikuks kasutamiseks ja sellele on kehtestatud tähtajatu juurdepääsupiirang, ei ole võimalik otsuse sisu ajaleheveergudel kajastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles