Päästjad paluvad lõket tehes ettevaatlik olla

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ehkki mitmel pool on veel lumi maas ja madalamates paikades loksub suurvesi, on esimesed kulupõlengud sel kevadel juba seljataga ning päästjad paluvad inimestel lõket tehes ettevaatlik olla.

Lõket võib päästjate manitsust mööda teha vaid tuulevaikse ilmaga ning selle ümbrus tuleb puhastada kergesti süttivatest materjalidest. Alla meetrise läbimõõduga lõke peab paiknema hoonetest, metsast ja põlevmaterjalidest vähemalt kümne meetri ning ühe- kuni kolmemeetrise läbimõõduga lõke 20 meetri kaugusel.

Lõkke juures peavad olema käepärast esmased kustutusvahendid ja tuld ei tohi kunagi jätta järelevalveta.

Kulupõletajatelt on keskkonnainspektsioonil õigus nõuda hüvitist keskkonnakahju tekitamise eest. Lõkke tegemise nõuete rikkujat võib karistada kuni 800 euro suuruse rahatrahviga.

Mullu oli Eestis üle 1700 metsa- ja maastikutulekahju, milles hävis kaks hoonet. Viimase paari nädalaga on päästjad saanud maastikupõlengutele üle paarikümne väljakutse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles