Vaidlust tekitanud programm toob vee majja

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jahimeeste seltsi tegevjuht Tõnis Korts käib tööl Tallinnas, kuid peab oma tõeliseks koduks Sonni talu Soomaal. Sellest hoolimata ei arvatud teda Kõpu valla püsielanikuks ja ta jäi kaevu rajamiseks vajalikust toetusest ilma. Nii on tal seni tulnud tarbevett jõest vedada.
Eesti jahimeeste seltsi tegevjuht Tõnis Korts käib tööl Tallinnas, kuid peab oma tõeliseks koduks Sonni talu Soomaal. Sellest hoolimata ei arvatud teda Kõpu valla püsielanikuks ja ta jäi kaevu rajamiseks vajalikust toetusest ilma. Nii on tal seni tulnud tarbevett jõest vedada. Foto: Elmo Riig

​Kui kahe aasta eest jäi Kõpu vallas mitu hajaasustuse veeprogrammist toetust taotlenud inimest sellest ilma, sest ei ela püsivalt seal, siis tänavu on ka Tallinnas tööl käival soomaalasel lootust puurkaevu ehitamiseks raha siiski saada.

Kaks aastat tagasi anti tollase vallavanema Tõnu Kiviloo juhtimisel positiivne vastus ka neile, kes Kõpus pidevalt ei elanud. Külaelanike protesti järel korraldati küsitlus, et teada saada, kes taotlejatest ja kui palju Kõpus tegelikult elab. Need, kes vastanute arusaama järgi veetsid suurema osa ajast kusagil mujal, jäid rahast ilma. Üks neist oli Tõnis Korts, kes juhib Tallinna kontoris Eesti jahimeeste seltsi.

 Kõpu vallavanema Siim Avi sõnul on tänavu rahajagamise tingimused teised ning ta ei välistanud, et ka need inimesed, kes alaliselt vallas ei ela, toetust saavad. «Konkurents jääb iga aastaga lahjemaks, sest need, kes eelmine kord said raha, nüüd enam ei taotle,» selgitas ta ning lisas, et elukoha küsimuse kõrval on ka teisi kriteeriume, mille järgi raha jagatakse. «Näiteks saab eelise see, kellel on lapsed,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles