Missiooniga mehe kaks tehast ja eriti pika nimega bänd, tsiklist rääkimata

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kait Lukka
Kait Lukka Foto: Kristi Markov

​Esmapilgul võib tunduda pehmelt öeldes keerulisevõitu leida otseseid seoseid eriotstarbeliste silindrite tootmisele pühendunud eduka firma ning Eesti pikima nimega ansambli vahel. Tegelikult on neil ühendav lüli täiesti olemas. See on Kait Lukka.

Põline viljandlane Kait Lukka on mitmekülgne mees. Laiema avalikkuse huviorbiiti sattus ta mõne aasta eest Viljandi Lennukitehase varjusurmast ülesturgutamisega. Nii nagu ütleb tema kunagine koolikaaslane ja hilisem õppejõud Piret Aus, oli Kait üle hulga aja Viljandis üks esimesi, kes hakkas huvi tundma selle vastu, mida noored ise teha tahaksid.

Neljapäeval Viljandis ligi kaks miljonit eurot maksma läinud tehase avanud aktsiaseltsi Baltic Hydraulic Cylinders põhitegevus on kõrgekvaliteediliste standard- ja eriotstarbeliste hüdrosilindrite tootmine töörõhuga kuni 250 baari. Keskmiselt on firmas korraga tootmises 300 mudelit. Viljandis valminud silindreid kasutatakse enamasti metsa- ja põllutööseadmete, näiteks koppade, sahkade ja tõstukite juures. Samuti vajatakse neid kallutavate seadmete, võimsate presside, konteinerite ja sadamasildade käimapanemiseks. Majandusleht Äripäev on BHC ära märkinud Eesti kõige kiiremini kasvavate ettevõtete edetabelis ehk «Gaselli top`is». Selles firmas on Kait Lukka juhataja ametis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles