Ugala suvelavastus «Kõrboja perenaine» naasis Vargamäele

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvelavastuse «Kõrboja perenaine» taastusproov Vargamäel. Kokku on suvelavastus publiku ees 15 augustikuu õhtul.
Suvelavastuse «Kõrboja perenaine» taastusproov Vargamäel. Kokku on suvelavastus publiku ees 15 augustikuu õhtul. Foto: Heigo Teder

​Ugala teater naasis suvelavastusega «Kõrboja perenaine» teiseks hooajaks Vargamäele. Eelmisel suvel üheks publikulemmikuks kujunenud loo piletid on ka sel aastal välja müüdud. Vallo Kirsi lavastatud tundlik ja suurejooneline «Kõrboja perenaine» etendub 15 augustikuu õhtul Tammsaare muuseumi õuealal. 

Lavastaja ootas väga taaskohtumist Vargamäe ning lavastusega «Kõrboja perenaine». «Teist aastat järjest sellega tegeldes olen avastanud, et see materjal pole end senini mu jaoks ammendanud,» rääkis Kirs. «Avastan iga mängukorraga aina uusi kihte. Taastusproovides Vargamäel näen, et ka näitlejad kibelesid soovist seda taas mängida. See on lavastajale üks suuremaid kiitusi. Olgugi et «Kõrboja perenaine» esietendus möödunud aasta suvel, on selle teema minu arvates aktuaalsem kui kunagi varem.»

Kõrboja naiste Anna, Eevi ja Madli loo aluseks on Tammsaare romaan «Kõrboja peremees» ning selle on Urmas Lennuk dramatiseerinud just Ugala teatri näitlejatele. Kõrb­oja Annat mängib Kadri Lepp, Kuusiku Eevit Adeele Sepp, Kõrboja Madlit Luule Komissarov, Katku Villut Ott Aardam ja Kõrboja Reinu Egon Nuter. Kaasa teeb üle 30 näitleja ning laval astub üles ka tuntud rahvamuusik Kulno Malva. Lavastuse muusikaline kujundaja on Peeter Konovalov, kunstnik Kristjan Suits ja kostüümikunstnik Pille Küngas. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles