Legendaarne õpetaja, kelle katselabor oli argielu

, ​Kolga-Jaani koguduse õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1934. aasta 10. mail Tartus Pauluse kirikus aset leidnud Harri Haameri ja Maimu Maramaa laulatus olnud niisugune, et kolme tuhande istekohaga pühakotta ei tahtnud pidulikku sündmust uudistama tulnud rahvahulk ära mahtuda.
1934. aasta 10. mail Tartus Pauluse kirikus aset leidnud Harri Haameri ja Maimu Maramaa laulatus olnud niisugune, et kolme tuhande istekohaga pühakotta ei tahtnud pidulikku sündmust uudistama tulnud rahvahulk ära mahtuda. Foto: Viljandi muuseumi fotokogu

«Furrunktsunuhh!» hüüdis Tema Kuningas Nälg järjekordset omasõnalist koodsõnumit ja osutas nimetissõrmega taeva poole.

Piisav ajaline distants toob mälust esile mälestusi, mis libisesid Harri Haameri säravast palgest välja kuidagi leebelt ja loomuldasa. Skautmasteri sügavam kutsumine oli peidet tema talaari alla, nii nagu esimeses Saaremaa Püha koguduses, kust sai alguse tema väga mitmekülgne ja mitmetahuline Kristuse teenimine eri annete ja inimeste kaudu. Isegi skautlus ei saanud talle eesmärgiks omaette, vaid hoopis elamise viisiks ja vahendiks. Ennesõjaaegsetest skaudilaagritest omandatud hüüdnimi Tema Kuningas Nälg saatis Harri Haamerit omamoodi kogu tema pika ja ülipõneva maise teekonna.

Võrdsed partnerid

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles