Istutuspäeval läheb metsa 4000 last

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilased istutavad metsa.
Õpilased istutavad metsa. Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigimetsa majandamise keskus korraldab 6. mail kevadise metsaistutuspäeva, millele on oodatud 4000 koolilast.

Istutuspäevast saavad osa võtta VI—XII klassi õpilased, kelle abiga pannakse mets kasvama 75 hektaril.

Riigimetsa majandamise keskuse (RMK) loodushoiuosakonna juhataja Marge Rammo sõnul on ettevõtmise eesmärk näidata, kuidas Eestis riigimetsa kasvatatakse, ning pakkuda õpilastele ise tegemise kogemust.

«Et kestab rahvusvaheline metsa-aasta, korraldame õpilastele istutamise kõrval ka hariva retke ning räägime säästva metsamajanduse põhimõtetest,» lisas ta.

Tänavune istutuspäev on koolidele mõeldud igakevadise RMK loodushariduskampaania osa. Programm sisaldab peale istutamise ja metsaretke ka lõunat. Istutuskohta ja tagasi sõit kompenseeritakse koolidele osaliselt.

Registreeruda on võimalik RMK looduskeskuste kaudu, lisainfot saab veebiaadressil www.rmk.ee/metsakool.

Peale istutuspäeva korraldab RMK loodusõppeprogramme, mille käigus mõõdetakse Aimlas metsa, parvetatakse Kablis palke või saadakse Roela käbikuivatis teada, mis on käbide lüdimine ja seemnete tuulamine. Ühtlasi otsitakse kevade märke ning jagatakse teadmisi looduse ja seal liikumise kohta. See kõik on osalejatele tasuta.

Tänavu kevadel korraldab RMK looduskeskustes harivaid programme ligi 10 000 õpilasele. Samasugused kampaaniad leiavad aset ka sügisel ja talvel.

Mullu sai RMK loodusharidusprogrammidest osa ligi 43 000 inimest, sealhulgas kooli- ja lasteaialapsi. RMK jagab loodusharidust 18 looduskeskuses, neljas loodusmajas ning Sagadi looduskoolis.

Et ÜRO on kuulutanud tänavuse rahvusvaheliseks metsa-aastaks, korraldab RMK aasta jooksul sadakond kultuuri- ja metsandusüritust, mille eesmärk on tutvustada, kuidas Eestis riigimetsa kasvatatakse ja majandatakse. Huvilised saavad matkapäevade, istutustalgute ja metsanduslike õpperadade loomises osaledes ka ise metsatöödele käed külge lüüa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles