Päästeamet manitseb prahipõletajaid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Päästeamet tuletab meelde, et lõket tehes tuleb kinni pidada ohutusnõuetest ja omavalitsuse heakorraeeskirjast. Kulupõletamine on aga keelatud aasta läbi.


Infot tuletegemise nõuete ja omavalitsuste heakorraeeskirja kohta saab päästeala infotelefonilt 1524.

Lõket võib teha tuulevaikse ilmaga. Lõkkease ja selle ümbrus peavad olema puhastatud kergesti süttivatest materjalidest.

Vähem kui meetrise läbimõõduga lõkkekoht peab paiknema vähemalt kümne meetri kaugusel hoonetest, metsast ja põlevmaterjalidest ning ühe- kuni kolmemeetrise läbimõõduga lõke 20 meetri kaugusel.

Enam kui kolmemeetrise läbimõõduga lõkke süütamise peab kooskõlastama asukohajärgse päästekeskusega, seda saab teha telefonil 1524.

Lõkke juures olgu käepärast esmased kustutusvahendid: väikse lõkke puhul kahekilone tulekustuti või ämber veega, suure puhul kuuekilone tulekustuti või kaks ämbrit vett.

Tuld ei tohi kunagi jätta järelevalveta.

Kulupõletajatelt on keskkonnainspektsioonil õigus nõuda hüvitist keskkonnakahju tekitamise eest. Lõkke tegemise nõuete rikkujat võib karistada kuni 800 euro suuruse rahatrahviga.

Päästeamet soovitab jälgida, et ka ülejäänud inimesed kevadprahti põletades tuleohutusnõudeid täidaks ega seaks ohtu teiste vara.

Möödunud aastal oli Eestis üle 1700 metsa- ja maastikutulekahju, milles hävis kaks hoonet.

Viimase paari nädalaga on päästjad saanud maastikupõlengutele üle paarikümne väljakutse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles