Teadlased leidsid suplejate sügelushaiguse põhjustaja

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saage tuttavaks: see on Viljandi järves elutseva imiussi vastne ehk tserkaar. Tema pikkuseks mõõtsid teadlased 0,6 millimeetrit.
Saage tuttavaks: see on Viljandi järves elutseva imiussi vastne ehk tserkaar. Tema pikkuseks mõõtsid teadlased 0,6 millimeetrit. Foto: Ingmar Ott, Karoliine-Lagle Zirnask

​Eesti maaülikooli teadlased leidsid Viljandi järvest imiussi vastsed, kes võivad suplejatele tekitada sügelustunnet või punetust. 

Kuigi varem on selliste sümptomite tekitajateks peetud sinivetikaid, võib viimastele proovidele tuginedes öelda, et põhjuseks on pigem parasiidid.

«Eesti maaülikooli limnoloogiakeskuse teadlased on korduvalt kahtlustanud, et suplejate sügelushaigust põhjustab imiuss, kelle vastsed ehk tserkaarid üritavad naha kaudu organismi tungida,» ütles maaülikooli limnoloogiakeskuse professor Ingmar Ott pressiteate vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles