Ansambel Wööt ühendab endas Eesti ja Austria

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Wööt tõi Austriast kodumaale kaunist muusikalist külakosti.
Ansambel Wööt tõi Austriast kodumaale kaunist muusikalist külakosti. Foto: Kamilla Selina Lepik

Kolm Austrias Viinis elavat Eesti naist Triinu Viilukas, Ruth Dorn ja Liisbet Erepuu said kokku ja hakkasid üheskoos Eesti rahvalaule laulma. 

Kõik naised töötavad Viini Eesti koolis ning naiste sõprusest sai alguse ansambel. «See kõik sündis sellest, et meile õudselt meeldib laulda,» ütles Triinu Viilukas. Aasta aega olid naised ühiselt koos laulnud ja esinenud, kui mõtlesid, et tarvis oleks ka nime.

Viilukas rääkis, et nime mõtlemine kestis pikalt. Ruth Dorn ütles nagu muuseas sõna vööt, selle esitäheks pandi w ja nii saadigi Wööt. «Selles nimes on palju sümboleid. Esiteks vöö – me kõik kanname esinemisel kirivööd vastavalt sellele, kust Eesti kandist meist keegi pärit on. Teiseks w nagu Wien, nii kirjutatakse saksa keeles Viin. Austerlased aga on küsinud, et kas meie nimi tähendab murdes maailma,» selgitas Viilukas. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles