Repliik: Rikkis mootor

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Tea Raidsalu
Tea Raidsalu Foto: Elmo Riig / Sakala

Raadiosaatest jäi kõrvu väide, et eestlane hoolitseb oma auto eest palju järjepidevamalt kui tervise eest ja kulutab neljarattalisele mitu korda enam raha kui endale. See julge ja mõtlemapanev võrdlus koputab tõenäoliselt nii mõnegi inimese südametunnistusele ja paneb valikute üle tõsisemalt mõtlema.

Esimese hooga tundub küll uskumatu, et pere väljaminekute esireas troonib varuosade eest makstud mitmekohaline summa, samal ajal kui plommimata on ammu tuikav hambaauk. Valu arvatakse võivat tuimestada tabletiga ja loota, et see läheb iseenesest mööda. Masin seevastu on ettearvamatu ja võib koostöö lõpetada kõige ootamatumal ja ebasobivamal hetkel.

Mõistagi ei saa liikumisvahendit unarusse jätta, sest auto omanik vastutab peale enda ka kaasliiklejate heaolu eest. Ometi on märksa tähtsam see mootor, mis hoiab rivis inimest ennast, sestap võiksime lasta ilmade paranedes raudruunal puhata ning läbida mõne vahemaa jalgsi.

Tagasi üles