Heategevuslik teatejooks ootab Viljandimaa noori

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

5. mail leiab 19 Eesti linnas aset suur laste heategevuslik teatejooks, kuhu on osalema oodatud viiendate kuni üheksandate klasside noored. Tänavu juba kuuendat korda peetavale jooksule saab kodulehel registreeruda 21. aprillini.


Sportliku heategevusürituse eesmärk on toetada liikumisvõime kaotanud laste ravi. Ettevõtmine toob kokku põhikoolinoored, kes annavad joostes oma panuse liikumisvõime kaotanud eakaaslaste raviks. Oluline on osavõtt, ei selgitata kiiremaid ega kuulutata välja võitjaid.

Elioni heategevusnumbrile 900 7777 (kõne hind 2.50 eurot) tehtavad vabatahtlikud annetused lähevad igal aastal Haapsalu neuroloogilisele rehabilitatsioonikeskusele, kus ravitakse liikumisvõime kaotanud lapsi ja noori. Tänavuse toetussumma eest on keskusel soov osta spetsiaalselt lastele ja noortele mõeldud trenažööre, millel saab harjutada liikumist.

Teatejooks peetakse ühel ajal Tallinnas, Tartus, Pärnus, Paides, Toilas, Rakveres, Otepääl, Haapsalus, Kuressaares, Kärdlas, Raplas, Jõgeval, Viljandis, Valgas, Sillamäel, Kohtla-Järvel, Võrus, Narvas ja esimest korda ka Põlvas. Tänavu on osalema oodata üle 9000 noore, mis teeb teatejooksust suurima laste- ja noortespordiürituse Eestis.

Kõigis linnades peetakse võistlused viies vanusegrupis: V, VI, VII, VIII ja IX klassi noortele. Iga kool võib välja panna piiramatu arvu võistkondi, samuti võivad osaleda sõpruskondade võistkonnad. Võistkonnas peab olema kaheksa liiget, kellest igaüks läbib 200-meetrise distantsi.

Osavõtt on kõigile tasuta. Täiskasvanutel on võimalik teha vabatahtlik annetus, helistades aasta läbi avatud Elioni heategevusnumbrile 900 7777 (kõne hind 2.50 eurot) või tehes ülekande sihtasutuse Haapsalu Neuroloogiline Rehabilitatsioonikeskus heategevuskontole 10220055979011.

Lisateavet leiab teatejooksu kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles