Nädala nägu. Kolm rekordiuuendust

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Kergejõustikuliit

Me ei saa kunagi teada, milliseks oleks kujunenud Viljandist sirgunud Tony Nõu (vasakul) võrkpallurikarjäär, kui seljahädad poleks palli mängimisele kriipsu peale tõmmanud. Faktiks jääb, et ta kuulus enne seda omaealiste Eesti koondisesse.

Küll aga näitab aeg, kui kaugele jõuab ta jooksjana. Üks on igal juhul selge: tegu on väga talendika 18-aastasega. Seda tõestas Nõu nädalapäevad tagasi Itaalias juunioride Euroopa meistrivõistlustel, kus ta uuendas kolmel (!) korral Eesti U-20 klassi 400 meetri jooksu rekordit ning saavutas hinnatava neljanda koha. Jah, medal jäi vaid 0,01 sekundi kaugusele ja seda ei lase spordimehe hing kergesti unustada, ent see ei pisenda kuidagi Tony Nõu saavutuse suurust.

Vaid paar aastat jooksmisega tegelenud Nõu senine areng on olnud muljetavaldavalt kiire. Muu hulgas annab see tunnistust treener Valter Espe (paremal) heast tööst. Koostöö Espega jätkub Tony Nõul veel vähemalt aasta, mil noormees õpib Tallinnas Audentese spordigümnaasiumis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles