Kalmetu lapsed said kaua oodatud rühma

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uutes ruumides on Tänassilma ümbruse mudilastel rohkesti võimalusi mängida ja puhata.
Uutes ruumides on Tänassilma ümbruse mudilastel rohkesti võimalusi mängida ja puhata. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kui varem pidid Tänassilma kandi autota vanemad oma mudilased koju jätma, siis veebruarist on neil võimalus viia lapsed Kalmetul avatud rühma.

Uusna lasteaia Tõruke Kalmetu rühm sai päikseküllase pesa põhikooli remondi ja juurdeehituse järel. See on kujundatud avatud ruumi põhimõttel: üheskoos on mängu-, söömis- ja magamispaigad.

Suures rühmaruumis tegutseb 15 kahe- kuni seitsmeaastast last, neist viis käis varem Uusnas lasteaias.

Helina Matusorg on Uusna lasteaeda juhatanud 2007. aastast ja kuigi ta jätkab endisel ametikohal, on tema kabinet nüüd Kalmetul. Tema sõnul on Kalmetul see pluss, et lapsed võivad muusika- ja liikumistunde saada kooli võimlas ja muusikaklassis, mis on samas majas. Koolilastega koos on tähistatud vastlapäeva ja vabariigi aastapäeva.

Suuremaid väljasõite teevad Uusna ja Kalmetu lasteaiarühmad koos. Nii on tutvutud Viljandi nukuteatri ja Aimla looduskeskusega. Väiksemaid retki on ette võetud kodu ümbruses: käidud on kohalikus poes ja Tänassilma jõe suurvett uudistamas.

Tõsi, õues mängida lapsed praegu ei saa. Ehitaja Facio Ehitus pidi mitu asja ümber tegema ja valmimine jäi venima. Ikka veel pole lõpetatud koolimaja ja lasteaia ümbruse haljastamist.

Nagu ütles Viiratsi vallavanem Sulev Kannimäe, on selle viimane tähtaeg 31. mai.

Uues lasteaiarühmas said tööd kaks lasteaiaõpetajat, õpetaja abi ning poole kohaga muusika- ja liikumisõpetaja.

Lasteaia sisustus läks maksma 30 038 eurot. Omavalitsuse investeeringutoetuste kava kaudu rahastamist leidnud kooli remont ja juurdeehitus maksid 965 065 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles