Eakad kaunitarid panevad vanahärra südame kiirelt põksuma

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Triisa on oma 1929. aasta Chevrolet’ jõudumööda sõidukorda kõpitsenud ning käinud sellega korduvalt vanasõidukite kokkutulekul.
Vello Triisa on oma 1929. aasta Chevrolet’ jõudumööda sõidukorda kõpitsenud ning käinud sellega korduvalt vanasõidukite kokkutulekul. Foto: Kamilla Selina Lepik

​Sürgavere lähistel Kerita külas elava Laose talu peremees Vello Triisa võib uhkeldada mitme erilise uunikumautoga. Tema garaažidest leiab 1929. aastast pärineva veomasina Chevrolet ja 1941. aasta sõiduauto Mercedes-Benz. Samuti on seal 1900. aastal valmistatud jalgratas. 

Chevrolet on Vello Triisa istumise all 1980. aastast. Omaniku sõnul oli see Eesti Vabariigi algusajal Viljandis juudi tuletõrjeühingus, kus see oli tulekustutamise tarbeks kohandatud. Sõja ajal läks auto kaduma, kuid Triisa leidis selle Suure-Jaani vallast aida tagant ja pani jupikaupa kokku. 

Kihutab, aga pidurid on kehvad

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles