Amet nõuab Viljandi vallalt euroabi tagasi

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärsti mõisa peahoone (vasakul) ja moonakatemaja vahe on linnulennult võttes paarsada meetrit. Pärast seda kui 2012. aasta lõpul peahoones algkool lõpetas, on seal piisavalt ruumi ka külamajale ning punastest tellistest hoonet vald enam edasi remontida ei soovi.
Pärsti mõisa peahoone (vasakul) ja moonakatemaja vahe on linnulennult võttes paarsada meetrit. Pärast seda kui 2012. aasta lõpul peahoones algkool lõpetas, on seal piisavalt ruumi ka külamajale ning punastest tellistest hoonet vald enam edasi remontida ei soovi. Foto: Elmo Riig

​Viljandi vallajuhid on dilemma ees, kas kulutada veel vähemalt 60 000 eurot ja ehitada valmis Pärsti külamaja kohta, kuhu kogukond ei soovi, või maksta tagasi ligi 100 000 eurot toetus­raha.

Probleemi keskmes on vana telliskivihoone, kuhu Pärsti vald hakkas 2011. aastal rajama külamaja. Sealt koliti välja raamatukogu ning 2012. aastal sai hoone uue katuse ja laed. Siis jäi ehitus seisma ning seda pole tänini jätkatud. Et külamaja ehitada, sai vald toona toetust põllumajanduse registrite ja informatsiooni ameti (PRIA) Leader-programmist.

Küla pole majast huvitatud

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles