Maavalitsuse töötajad ootavad uut teenistust

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
35 maavalitsuse töötajat saavad uue aasta alguseks ametist priiks. Osa neist jätkab tööd mõne teise riigiasutuse all, kuid enamikule lõpeb 2017. aasta koondamisega.
35 maavalitsuse töötajat saavad uue aasta alguseks ametist priiks. Osa neist jätkab tööd mõne teise riigiasutuse all, kuid enamikule lõpeb 2017. aasta koondamisega. Foto: Kamilla Selina Lepik

​1. jaanuariks saab Viljandi maavalitsuses ametist priiks 35 inimest ja enamik neist on juba hakanud uut töökohta otsima. Maavanem Erich Palmi sõnul valitseb töötajate seas ebakindlus ja segadus, sest ametikohti, kuhu kandideerida, alles luuakse.

«2016. aasta lõpul, kui maavalitsuse kadumise uudis oli teada, lahkus kaks ametnikku, aga rohkem pole keegi uude ametisse läinud. Need, kes on lahkunud, on seda teinud muudel põhjustel,» rääkis Palm.  

Riigireformi käigus kaotatavate maavalitsuste ülesanded jagatakse ära kohaliku tasandi, ministeeriumi ja ametite vahel. Maavalitsuse töötajatel takistab uut töökohta leida tõsiasi, et osa ülesandeid üle võtvad ühisomavalitsused on alles väljakujundamisel. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles