Kas Karksi-Nuia või Abja-Paluoja? Pealinna küsimus ajab ühe erakonna liikmed lahku

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Sügisel liituvate Abja ja Karksi valla tippkeskerakondlased sügisestel valimistel ühes nimekirjas kokku ei saa, sest nad ei leia ühist keelt vaidluses, kuhu tuleb uue valla keskus. Piirkonda valitsev Isamaa ja Res Publica Liit on seda teemat oma koosolekutel vältinud.

Nii Abja kui Karksi vallas on aastaid oluliste poliitiliste tegijate sekka kuulunud kaks keskerakondlast: Abja vallavanem Peeter Rahnel ja varasem Karksi volikogu esimees Heino Luik. Sügisel oleks neil esimest korda võimalik minna valimistele koos, aga just Luige võitlus selle nimel, et vallakeskus jääks kindlasti Karksi-Nuia, ei lase sel sündida.

«Mulle on Karksi vallas öeldud, et kui laseme vallakeskuse Abja-Paluojale viia, vastutame selle eest veel kümme aastat pärast surma,» sõnas Luik, kes on asunud Karksi valla meestest ja naistest koostama valimisliitu, et kindlustada Karksi-Nuia positsiooni. «Ma olen plussid ja miinused kokku lugenud ning saanud tulemuseks 8:0 Karksi-Nuia kasuks,» teatas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles