Pauluse kirik uueneb suures osas annetajate abiga

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pauluse kiriku ümber seisavad tellingud, et suve lõpuks saaksid korda kolm torni ja läänepoolne katuseviil.
Pauluse kiriku ümber seisavad tellingud, et suve lõpuks saaksid korda kolm torni ja läänepoolne katuseviil. Foto: Kamilla Selina Lepik

​Pauluse kirikus käib renoveerimine, mille käigus saavad korda lõunakülje katuseviil ja kolm torni. Möödunud suvel said korda üks torn ja läänepoolne viil ning sel suvel tööd jätkuvad, et päästa kokku kukkuvad tornid. 

Viljandi Pauluse koguduse õpetaja Allan Praats selgitas, et muinsuskaitseamet oli hinnanud katuse kandekonstruktsioonid avariiohtlikeks ja tornide seisukorra hävimisohtlikuks. «Mõne aasta pärast oleksid need alla kukkunud, kui ei oleks tööd alustatud,» nentis Praats. Kiriku katuse restaureerimine on tema sõnul hädavajalik aga kogu hoone tervisele. 

Sellesuvised restaureerimistööd lähevad maksma umbes 44 000 eurot, millest osa tuli muinsuskaitselt, osa lisasid riigieelarvest Helmen Kütt ja Helir-Valdor Seeder ning suur osa oli annetustel. «Austraalia ettevõtja Karl Treffner, kelle isatalu oli Orikal, tegi annetuse, sest mäletas, et ta vanaisa oli kiriku ehitamiseks toonud kive. Kirikuhoone on talle südamelähedaseks jäänud ka seetõttu, et hiljuti mattis ta oma õe ja venna ning soovis kogudusele ärasaatmise eest annetusega tänu väljendada,» rääkis Praats. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles