Kaua kerkinud kirik hakkab väljast valmis saama

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augustis 100. aastapäeva tähistav Viljandi baptistikogudus on kirikut ehitanud juba 15 aastat ja väljast hakkab hoone viimaks ilmet võtma.
Augustis 100. aastapäeva tähistav Viljandi baptistikogudus on kirikut ehitanud juba 15 aastat ja väljast hakkab hoone viimaks ilmet võtma. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandis Maramaa puiesteel asuvale baptistide kirikule pandi hiljuti ette värviliste klaasidega aknad. Nüüd võib mööduja juba aimu saada, kuidas valmis hoone välja näeb.


Viljandi baptistikoguduse pastor Aamo Remmel nentis, et ehituse lõppu veel ei paista, kuid vähemalt väljastpoolt peaks maja varsti vormi kätte saama. Kui aktsiaselts Pärlin akende viimistlemisega ühele poole jõuab, tuleb järg uste kätte.



«Loodame need selle kuu lõpul ette saada,» lausus Remmel.


Seejärel jääb suurematest välitöödest tegemata vaid torn. Arhitekt Priit Kaljapulga koostatud projekt näeb kiviosale ette raudkonstruktsioonist tippu, mis annab tornile umbes poole kõrgusest.



Et kirikuehitus on kallis lõbu, näitab ainuüksi akendele kulunud summa — 800 000 krooni. Nende maksumus tundub eriti suur, kui võtta arvesse, et kõiki töid finantseeritakse annetustest ja enamik raha tuleb 120 koguduseliikme taskust.



Remmel tõdes, et rahapuuduse tõttu ongi tööd nii kaua aega võtnud. «Kui 1993. aasta sügisel vundamendiauk valmis kaevati, ei arvanud ma, et ehitus nii pikale venib.»



Paari tuhande ruutmeetri suuruses hoones asuvad saal, kuhu mahub 350—600 inimest, pastori ja majapidaja korter, ruumid pühapäevakoolile ning noorte tegevuseks. Need kõik on praegu veel täiesti viimistlemata.


Majal on ka täiskelder, kus jumalateenistusteks kasutatava saali all asub teine sama suur, ehkki hulga madalam ruum.



Seni on baptistid kirikut teenistusteks kasutanud vaid koguduse aastapäevadel. Esimest korda tehti seda juba kümme aastat tagasi, kui majast polnud valmis muud kui vundament.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles