Suur spordibaas edeneb jõudsasti

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Holstre-Polli vaatetornist näib tervisekeskuse peahoone kui labürint
Holstre-Polli vaatetornist näib tervisekeskuse peahoone kui labürint Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Holstre-Polli spordikeskuse ehitajad lõpetasid sel nädalal rullsuusarajale asfaltkatte panemise ning kuu aja pärast peaks ka uus peahoone katuse alla saama.


«On selge, et kevadeks maja päris valmis ei saa,» nentis sihtasutuse Holstre-Polli Tervisekeskus juhataja Tiit Tammemäe. «Rahast jääb esialgu puudu.»



Praeguste andmete põhjal tuleks Eesti riigi, Viljandi linna ja Paistu valla loodud sihtasutusel leida veel neli miljonit krooni, et peahoone ikka lõplikult valmis saaks. «Üritame raha leida mõningatest programmidest, aga ei saa välistada ka laenuvõtmist,» lausus Tammemäe.



Ettevõtluse Arendamise sihtasutuse antud toetusraha eest ei saa ehitada peahoonesse 50 inimesele mõeldud tube ja toitlustuskohta. Selleks tuleb sihtasutusel raha leida kusagilt mujalt ning Tammemäe kinnitusel käibki praegu vajaliku summa otsimine.



«Tõenäoliselt tähendab see, et maja saab lõplikult valmis sügiseks ning järgmisel suvel seda veel tagasi teenima panna ei õnnestu,» lausus ta.



Sportimine on tervisekeskuses ka tulevikus kõigile tasuta. Raha tuleb maksta ööbimise eest ning hoonet tahetakse hakata välja rentima seminaride pidamiseks.



«Sellise äriplaaniga töötavad paljud teisedki keskused,» rääkis Tammemäe. «Suviti üritame nädala sees korraldada lastelaagreid ning nädalavahetustel rentida ruume veidi kallimalt konverentside või seminaride korraldajatele.»



Mitme tööga on kunagises suusabaasis juba lõpule jõutud.


Neljapäeval sai asfalt maha 2,1-kilomeetrisele rullsuusaringile ning mõni aeg varem oli valminud 24 meetri kõrgune vaatetorn.


Ehitustööd lähevad sihtasutusele maksma üle 30 miljoni krooni, millest 19 miljonit krooni saadi niinimetatud eurotoetusena Ettevõtluse Arendamise sihtasutuselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles