Viljandi turul on hernedefitsiit

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marleen Helimets ja Iris Sepp on oma maasikate suuruse üle uhked ega karda küsida kõrget hinda.
Marleen Helimets ja Iris Sepp on oma maasikate suuruse üle uhked ega karda küsida kõrget hinda. Foto: Kamilla Selina Lepik

Eile lõuna ajal Viljandi turult herneid enam osta ei saanud. Heitlikud ilmad on ka teiste põllusaaduste valmimisaega edasi lükanud ja talunikud keerulisse olukorda pannud.

Kui mõnel päeval on turul herneid müünud ka kolm talunikku, siis päikesepaistelisel reedel oli neid vaid üks. Anonüümseks jääda soovinud edasimüüja oli hommikul turule toonud 35 kilogrammi herneid ja need said otsa juba keskpäevaks. Turul ringi jalutades võis märgata, kuidas nii mõnedki just herneid otsisid. Laste suust oli kuulda murelikul toonil kõlavat küsimust vanematele: «Kus on herned, kus on herned?» Kahjuks pidid kõik lõuna ajal hernejahile tulnud inimesed tühjade kottidega koju naasma.

Tavaliselt turu teises vahekäigus paljude lemmikkaunviljadega kauplevat meest eile kohal polnud. Tema müügikoha kõrval oma aiasaadusi müüv Lembit Kaljura ütles, et heitlik ilm on herne  valmimisaega edasi lükanud. «Ega minu kõrval müünud mehelgi pidavat herned varsti otsa saama, saak oli vist kehv,» rääkis Kaljura. Hernekilo maksab tema sõnul tavaliselt viis eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles