Maakohtade kohvikutel õitseb äri kõige paremini suvel

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Siis, kui toolid olid veel tühjad. Pilt on tehtud mõni päev pärast Mulgi kõrtsi avamist 2007. aasta juulis.
Siis, kui toolid olid veel tühjad. Pilt on tehtud mõni päev pärast Mulgi kõrtsi avamist 2007. aasta juulis. Foto: Elmo Riig

​Abja-Paluoja peatänava ääres tegutsev Mulgi kõrts, millel täitus eile 10 tegutsemisaastat, on klientide arvuga rahul: suvi on töine, talv see-eest rahulikum.  

«Meil läheb hästi, kliente on ja kurta ei tohiks... Kuigi rahul ei tohi ka kunagi olla,» sõnas Mulgi kõrtsi juhataja Külli Sink. 

Tema sõnul käivad tööpäeviti söömas tavaliselt kohalikud, kuid nädalavahetustel on palju läbisõitjaid. Kaugemalt tulnutele meeldib proovida mulgipäraseid toite, näiteks mulgiputru, kruubiputru ja magustoitudest Kamaunistust. Kohalike hulgas on juhataja andmetel populaarne Mulgi šnitsel ehk paneeritud sea­liha. 

Märksõnad

Tagasi üles