Lahkus legendaarne koolijuht

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evald Laprik 1997. aastal.
Evald Laprik 1997. aastal. Foto: Endel Veliste

Eelmisel sajandil 15 aastat Viljandis Carl Robert Jakobsoni nimelist 1. Keskkooli juhtinud Evald Laprik suri pühapäeval 88-aastasena.

Viljandisse tuli Laprik 1974. aastal, kui ta asus siin koolijuhiks, ning seda ametit pidas ta 1989. aastani. Ta on ise öelnud: «Mul on olnud õnn töötada 15 aastat selle ajaloolise kooli direktorina ja jätta Männimäe tühermaale moodne ujulaga koolimaja.»

Lisaks uue koolihoone ehitamisele pandi Lapriku juhtimise ajal alus viie kooli kohtumistele reaalainetes  ja nelja kooli spordivõistlustele. Need traditsioonid elavad ka praegu.

Evald Lapriku juhtimise ajal kerkis 1. keskkooli nime kandev kool Eesti tippu just reaalainetes ning selle kooli matemaatika-füüsika eriklassi õppima pääsemist peeti suureks saavutuseks. Lisaks koolijuhtimisele oli Laprik tegev kergejõustikukohtunikuna.

Oma kunagise kooli tegemiste vastu tundis Evald Laprik suurt huvi ka elu viimastel aastatel.

Evald Laprik saadetakse viimsele teele 25. juulil kell 11.30 Tallinna krematooriumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles