«Muusikatriaadile» tullakse isegi Hiina müüri tagant

Margus Haav
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Muusikatriaad» on välja kasvanud kunagise Viljandi kultuurikolledži korraldatud levimuusika eriala päevadest.
«Muusikatriaad» on välja kasvanud kunagise Viljandi kultuurikolledži korraldatud levimuusika eriala päevadest. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Täna saab alguse 19. «Muusikatriaad», mis ühendab džäss-, pärimus- ja klassikalist ning kirikumuusikat. Osalema on kutsutud professor Boyu Zhang ning kaks üliõpilast Pekingi konservatooriumist. Hiina tudengid proovivad kätt ka võistlustel, esitades oma seade eesti pärimusmuusikast.

Mitmepäevase sarja üks oodatumaid sündmusi on reede hommikul pärimusmuusika aida suures saalis algav noorte muusikute võistumängimine. Eesti ja Hiina noored esitavad pärimusmuusika seadeid, lugusid soolopillil ning omaloomingut. Igas kategoorias selgitatakse välja parim. Publikul on võimalik oma lemmiku poolt hääletada.

«Muusikatriaadi» pressiesindaja Hannele Känd ütles, et tänavu tõi demovooru oma töö 30 noort Eesti muusikut ja 17 neist pääses finalistide sekka.

«Osalejatel oli ülesandeks esitada oma seade eesti pärimusmuusikast ja musitseerida soolopillil ning võimalik oli esitada omaloomingut,» rääkis ta.

Sõbralik mõõduvõtt

Kultuuriakadeemia muusikatudeng, mitmekordne «Muusikatriaadi» finalist Argo Vals leidis, et see on sõbralik mõõduvõtt. «Olen sellest konkursist korduvalt osa võtnud ning huvitav on jälgida, kuidas ma ise ja teised oleme aasta-aastalt arenenud.»

Peaauhind on 1000 eurot, mille saab parim pillivaldaja ning pärimusmuusika seadja. Kauplus Muusik annab parimale omaloomingu esitajale 640-eurose kinkekaardi.

«Muusikatriaad» lõpeb võitjate väljakuulutamise ja tunnustamisega ning sellele järgneb  Sandra Sillamaa kontsert ja Rootsi tantsumaja.

Mitmekesine programm

Täna ja homme annavad Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia tudengid kontserte Halliste ja Abja-Paluoja koolides, täna õhtul musitseerivad aga akadeemia õppejõud heategevuslikul kontserdil Viljandis Jaani kirikus. Kontserdi tulu eest ostetakse muusikainstrumente, mis antakse Viljandi laste- ja sotsiaalabikeskusele.

Homme kell 15 saab kultuuriakadeemias kuulata Jüri Makarovi avalikku loengut muusikaettevõtlusest. Muusikamaja kammersaalis linastub kell 18 kodumaine rokk-komöödia «Kormoranid ehk Nahkpükse ei pesta» ning filmi lõppedes tasub minna muusikakooli orkestrimajja. Seal algab kell 20 muusikakuulamise klubi, muusikat valib seekord Anzori Barkalaja.

«Muusikatriaadi» korraldavad kultuuriakadeemia üliõpilased ja töötajad. Selle-aastane peakorraldaja on üliõpilane Marek Sandermat. Kõigile «Muusikatriaadi» sündmustele on tasuta sissepääs.

FINALISTID
Programm näitab muusika eri külgi.
• Tänavu on põhikonkursi finaalis Anne Arrak, Erko Niit, Eva-Lotta Vunder, Lauri Kadalipp, Lauri Lehtsaar, Martin Kuusk, Sänni Noormets, Villu Talsi, Karel Kasak, Jaana Oberst, Liina Vokk, Maarja Nuut, Tõnu Tubli ja Taavi Toomsalu.
• Omaloomingu konkursi finaalis võistlevad Erko Niit, Kaarel Kuusk, Lauri Lehtsaar, Liina Vokk, Maarja Nuut, Martin Kuusk, Sänni Noormets, Villu Talsi, Laura Junson ja Argo Vals.
• Finaliste hindab žürii, kuhu kuuluvad Vello Kuura, Jüri Makarov, Kadri Leivategija, Siiri Sisask, Raul Vaigla, Veljo Tormis ja professor Boyu Zhang Hiinast.
Allikas: korraldajad

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles